פיצה נוטלה של לאון אלקלעי
פיצה פריטה מטוגנת עם נוטלה וגבינה מתוך "לאון אל דנטה"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
500 גרם קמח שמרים
300 מ"ל מים
15 גרם מלח
1 כף שמן
לרוטב:
50 גרם ריקוטה
50 גרם ממרח נוטלה
1 שמן קנולה/חמניות/תירס
1 אבקת סוכר
אופן הכנה
הבצק:
1 במיקסר עם וו לישה שמים את המים, ומפעילים על מהירות
2 מוסיפים 1/3 מכמות הקמח ומערבלים עד קבלת תערובת אחידה
3 מוסיפים עוד 1/3 מהקמח, עולים שלב במהירות ומערבלים על לאחידות
4 מוסיפים את ה-1/3 האחרון של הקמח, מוסיפים גם את המלח ומעלים למהירות
5 לשים עד קבלת בצק אחיד, גמיש וחלק
6 מורידים חזרה למהירות הכי נמוכה ומוסיפים את השמן
7 לשים עד שהשמן נספג בבצק (10 -8 דקות כל התהליך)
8 נותנים לבצק לנוח 10 דקות ואז לשים שוב במשך 20 שניות
9 מוציאים את הבצק ומכדררים אותו לצורך כדור
10 משמנים קערה ומניחים בה את הכדור, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד להכפלת הנפח (כשעה וחצי)
הרוטב:
1 מוציאים את הכדור ומחלקים ל-3 או 4 חלקים שווים
2 מכדררים ומניחים לתפיחה שניה
3 במחבת גדולה ועמוקה שמים שמן בגובה 4 ס”מ
4 פותחים את עיגולי הבצק בעובי אחיד
5 שמים כפית של רוטב וכמות שווה של ריקוטה ונוטלה בכל אחד מהם. סוגרים את הפיצה לחצי עיגול ומהדקים היטב ומקפידים שלא ישאר אוויר בתוך הפיצות המקופלות
6 מטגנים בשמן עד להזהבה משני הצדדים
7 מוציאים לנייר סופג, זורים אבקת סוכר ומגישים
