פאי בטטה מתוק
מתכון קלאסי לפאי בטטה קלאסי עם מרשמלו – האמריקאים אוהבים לאכול אותו במיוחד בחג ההודיה – אנחנו אוהבים לאכול אותו בכל יום ולהודות למי שהכין

מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבטטות
ספריי שמן
4 כוסות קוביות בטטה קלופות
1/2 כוס סוכר חום
100 ג חמאה מומסת
1 כפית סוכר וניל
1/2 כוס חלב
2 ביצים L
1/2 כפית מלח
לשטרויזל
1 כוס סוכר חום כהה
1/2 כוס קמח
40 גרם חמאה מומסת
1 כוס פקאנים קצוצים
2.5 כוסות מיני מרשמלו
אופן הכנה
תבנית בגודל 22X32
1 מחממים תנורל 180 מעלות ומשמנים תבנית עם ספריי
2 מניחים בטטות בסיר גדול ומכסים במים. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים עד שהבטטות מתרככות, כ-15 דקות. מסננים ומצננים מעט ומעבירים לקערה גדולה.
3 בקערה גדולה מערבבים יחד בטטות, סוכר, חמאה, וניל, חלב, ביצים ומלח עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים לתבנית
4 בקערה בינונית מערבבים יחד סוכר, קמח וחמאה עד שהיא מתגבשת. מערבבים פנימה אגוזי פקאן, ואז מפזרים באופן שווה על תפוחי האדמה
5 מפזרים מלמעלה מרשמלו
6 מכניסים לתנור ואופים עד להשחמה והזהבה, כ-30 דקות