פשטידת בטטה ובצל

מתכון לפשטידה מושלמת לשבועות! מדהימה כמנה בפני עצמה או תוספת לשולחן שישי ויש בה בטטה, בצל, שמנת וגבינות משובחות – והכל על בצק פריך

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
2 + 1/4 כוסות קמח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
1/4 מיכל שמנת מתוקה
1/2 כף חומץ
1/2 כף שמן זית
מילוי:
1/2 בצל סגול פרוס
1/2 בטטה בינונית חתוכה לקוביות
1/4 מיכל שמנת מתוקה
2 ביצים
25 גרם גבינת פטה
25 גרם פרמזן
25 גרם קשקבל
תבלינים: מלח, פלפל, אגוז מוסקט
אופן הכנה
לבצק:
1 מכניסים למיקסר עם וו גיטרה את כל רכיבי הבצק ומערבבים במהירות איטית עד לקבלת תערובת פירורית
2 מוסיפים את השמנת מתוקה, החומץ ושמן הזית, וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה
3 מרדדים את הבצק, מהדקים על תבנית בקוטר 18 ס"מ ומכניסים לתנור ל 12 דקות על חום 170 מעלות
מכינים את המילוי:
1 צולים בתנור בחום גבוה את פרוסות הבצל וקוביות הבטטה ל 10 דקות
2 בינתיים בקערה טורפים שמנת, ביצים ותבלינים
3 מוסיפים את הגבינות ומערבבים היטב
4 מעבירים את הבצל והבטטה על הבצק האפוי, שופכים מלמעלה את תערובת הגבינות ומכניסים לתנור ל 25 דקות על 170 מעלות

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות