לביבות בטטה קריספיות לצד גבינת עיזים מוקצפת "סואניון" וזעתר של תומר סוויסה מ "תושה בייקרי"
מתכון קל להכנה של תומר סוויסה מ"תושה בייקרי" ללביבות במילוי בטטה וגבינת עיזים מוקצפת "סואניון" וגבינת מוצרלה מגורדת "זוקר" . לביבות קריספיות וטעימות שלא תרצו להפסיק לנשנש!

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
45 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
ללביבות:
530 גרם בטטה מגורדת גס (בטטה אחת גדולה)
200 גרם גבינת עיזים מוקצפת "סואניון "
5 גרם מלח דק (כחצי כפית)
3 גרם אבקת אפייה (כחצי כפית)
כפית שמיר קצוץ טרי
150 גרם קמח לבן (כוס אחת)
מוצרלה מגורדת "זוקר"
למטבל:
גבינת עיזים מוקצפת "סואניון"
תבלין זעתר
שמן זית לזילוף מעל
אופן הכנה
ללביבות:
1 קולפים את הבטטה ומגרדים אותה גס במעבד מזון
2 מערבבים בקערה את הבטטה, גבינת העזים, המוצרלה, המלח, אבקת האפייה, השמיר והקמח עד לקבלת תערובת אחידה
3 מחממים שמן לטיגון עמוק ל-160 מעלות.
4 בעזרת כף יוצרים כדורים קטנים בצורה לא אחידה (מראה "פרוע") ומניחים בזהירות בשמן החם.
5 מטגנים כ-3 דקות עד להזהבה קלה, ומוציאים לרשת או נייר סופג.
למתבל:
1 לערבב את הגבינת עזים עם תבלין הזעתר ולזלף מעל שמן זית
2 מסדרים על צלחת לצד מטבל גבינת עזים והזעתר