לביבות כרישה וקישואים
לביבות כרישה וקישואים שמכינים ב-10 דקות, קלות להכנה, אי אפשר להפסיק לנשנש. מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה!

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 כרישה גדולה
1 בצל
1 קישוא
1 תפוח אדמה
2 ביצים
2 כפות קמח
מלח ופלפל
אופן הכנה
1 קוצצים בצל ומטגנים על מחבת עד לשקיפות, מוסיפים שום כתוש למחבת ומערבבים לעוד 2 דקות
2 פורסים כרישה לעיגולים ומוסיפים למחבת, מכסים ומנמיכים אש לבינונית. מערבבים מידי פעם עד לריכוך הכרישה. מסירים מהאש ומצננים
3 מגרדים תפוח אדמה וקישוא גס בפומפייה וסוחטים את הנוזלים, מוסיפים את הכרישה והבצל המטוגנים, ביצים וקמח, מלח ופלפל ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה
4 מחממים תנור ל 190 מעלות
5 בעזרת סקופ גלידה מניחים כדורי לביבות על נייר אפייה משומן ובעזרת גב הסקופ משטיחים את הכדורים ומשטיחים אותם מעט
6 מכניסים לתנור ל 25-30 דקות
7 מגישים חם עם שמנת חמוצה
לגרסה המטוגנת:
1 מחממים שמן במחבת, מניחים סקופים של לביבות על המחבת ומשטיחים, מטגנים משני הצדדים עד להזהבה ומוציאים לנייר סופג