מאפה סורי של אורז בהרט ובשר טחון של אבי ביטון
מתכון של פעם בגרסא עדכנית: מאפה סורי של אורז, בשר ובהרט לצד סלט עגבניות חריף וטחינה. מתכון של אבי ביטון מהתוכנית "פשוט לבשל"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
למאפה
500 גרם בשר טחון
1 כוס אורז מבושל
2 בצלים לבנים
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
1 כף רסק עגבניות
1 כפית בהרט
1 כפית גדושה פלפל שחור טחון
מלח
טחינה גולמית
מיץ לימון
כוס מים קרים
לסלט:
2 עגבניות
1 פלפל חריף
1 כף רסק עגבניות
1 חופן פטרוזיליה
מלח
מיץ לימון
שמן זית

אופן הכנה
המאפה:
1 קוצצים בצל דק ומניחים בקערת ערבוב.
2 מוסיפים לקערה את הבשר הטחון הטרי וכוס אורז מבושל.
3 מתבלים בעזרת פלפל שחור, מלח, בהרט ופטרוזיליה קצוצה.
4 מוסיפים ביצים לתערובת.
5 מערבבים את כל החומרים היטב בעזרת הידיים, חשוב להוציא את האוויר ולגרום לחלבון של הבשר לשמש כ”דבק”.
6 משמנים תבנית אינגליש קייק ומכניסים את התערובת לתבנית ודוחסים.
7 אופים בחום של 180 מעלות במשך כ – 45 דקות.
8 מגישים פרוסת מאפה לצד סלט עגבניות חריף וטחינה.
טחינה:
1 מערבבים טחינה, מים קרים , מלח ולימון וטוחנים בעזרת בלנדר מוט.
סלט העגבניות:
1 קוצצים עגבניות, פלפל חריף ועשבי תיבול ומתבלים במלח, מיץ לימון, רק עגבניות ושמן זית ומערבבים היטב.
מאפה בשר טחון ואורז. אמאלהההה ואבאלההה
וואו, אין מילים. מתכון קל פשוט מהיר ומדהים כמה שהוא טעים. תוהה אם להוסיף צנוברים מעל או פעם הבאה בתוך המאפה
וואו, אין מילים. מתכון קל פשוט מהיר ומדהים כמה שהוא טעים. תוהה אם להוסיף צנוברים מעל או פעם הבאה בתוך המאפה
מרווה says: