תבית חמין עיראקי של אילנה מוכתר עם אבי ביטון
אבי ביטון מארח את מיקי מוכתר ואת אימה אילנה שמשתפת במתכון המשפחתי לתבית: חמין עיראקי שימלא הבית בריחות נהדרים. מתוך התוכנית "במטבח עם אמא".
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
כרעיים
שמן זית
בצל
רסק עגבניות
מעט מים
אורז (עדיף בסמטי)
קישואים
גזר
מים חמים
בהרט,
חווייג’ למרק
הל טחון
מלח
פלפל
אופן הכנה
1 משחימים את העוף משני הצדדים בסיר עם מעט שמן זית ומוציאים.
2 חולטים את האורז במים רותחים כ-10 דק’ ומסננים.
3 מטגנים 2 בצלים קצוצים, ומוסיפים רסק עגבניות, תבלינים ומעט מים בסיר שטוגן בו העוף.
4 מוסיפים מחצית מהאורז, את הקישואים והגזר.
5 מעל מניחים את הכרעיים ומעליהם את שאר האורז.
6 מוסיפים מים חמים, מרתיחים ומעבירים ללילה בתנור ב-120 מעלות.
