3 מתכונים לטאפסים על בסיס ירקות של צ'רלי פדידה
פותחים שולחן עם 3 סוגי טאפס שונים עם ירקות – עגבניות, זוקיני וחצילים – המנות הראשונות המושלמות לארוחה
הטאפס הראשון – עגבניות בצבעים צלויות למחצה בטאבון חם עם ירוקים ונטיפי ריקוטה, מתוך “הפוד טראק של צ’רלי”
מצרכים:
- 10 עגבניות שרי צהובות חתוכות לחצי לאורך
- 10 עגבניות שרי תמר אדומות חתוכות לחצי לאורך
- 10 עגבניות שרי מנומרות חתוכות לחצי לאורך
- 2 עגבניות ירוקות חתוכות לשישיות לאורך
- 1 צרור כוסברה קצוץ
- חצי צרור בצל ירוק חתוך דק ובאלכסוני
- 1 בצל סגול קטן קלוף וחתוך לרצועות
- 2 שיני שום קצוצות
- חצי כוס שמן זית
- מיץ לימון טרי משלושה לימונים
- מלח ופלפל טרי של נפטון
- 300 גרם גבינת ריקוטה
אופן הכנת המנה :
- מערבבים את העגבניות ומתבלים במלח ופלפל גרוס ומניחים על מגש
- מכניסים לטאבון חם עד לחריכה קלה
- מוציאים ומערבבים עם שאר המרכיבים
- מפוררים מעל גבינת ריקוטה ומגישים
זוקיני בצבעים עשוי על גריל בתוספת נענע שום ושמן זית
מצרכים:
- 3 זוקיני חתוכים לפרוסות דקיקות (עדיף במנדולינה)
- 2 שיניי שום קלופות ופרוסות דק מאוד
- מיץ לימון משני לימונים
- חצי צרור עלי נענע חתוכים גס
- 100 גרם ראשד חתוך גס
- 300 גרם גבינת חלומי חתוכה לפרוסות בעובי של חצי ס״מ
- 40 גרם שקדים קלויים
אופן הכנה:
- מתבלים את הזוקיני במלח ופלפל ומעט שמן זית ומערבבים
- מניחים את הזוקיני על גריל או פלנצ׳ה חמה מאוד למשך כמה שניות עד לחריכה קלה ומוציאים אל קערת ערבוב.
- מוסיפים נענע, ראשד, שמן זית, מיץ לימון מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים
- מתבלים פרוסות של חלומי קפריסאי במלח ופלפל
- צורבים את גבינת החלומי ומניחים מעל הזוקיני
- מפזרים שקדים קלויים ומגישים
בייבי חציל שרוף על אש גלויה
מצרכים:
10 חצילים בייבי חרוצים בשפיץ של סכין
חצי כוס שמן זית
10 תמרים לחים חתוכים ל קוביות
100 גרם עלי נענע קצוצים
4 כפות טחינה
כפית סילן
אגוזי לוז קלויים
אופן הכנה:
מניחים את החצילים על גריל למשך כ 10 דקות תוך כדי שהופכים את החצילים תוך כדי
כשהחציל רך ומוכן מניחים על קרש העבודה וחותכים לחצי
מתבלים את החציל במלח , פלפל , שמן זית ומפזרים מעל טחינה גולמית , דבש תמרים , נענע קצוצה, שמן זית ומגישים.