טארט שוקולד “לה קוקוט” של מיקי שמו
אוהבים קינוחים ? קבלו מתכון מעולה לטארט שוקולד “לה קוקוט” של מיקי שמו . ערוץ החיים הטובים | ערוץ האוכל.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק הפריך:
80 גרם חמאה
70 גרם אבקת סוכר
25 גרם אבקת שקדים
קורט מלח
1 ביצה
170 גרם קמח
1 כף קקאו (15 גרם)
לקרם השוקולד:
150 מ”ל שמנת מתוקה
1 כף דבש
200 גרם שוקולד מריר 60%
לפקאן קראמבלס:
175 גרם חמאה
175 גרם סוכר
175 גרם קמח
85 גרם פקאן קצוץ
85 גרם אגוזי לוז טחונים
2 גרם מלח
לפקאן מסוכר:
200 גרם פקאן טבעי
100 גרם מים
200 גרם סוכר
אופן הכנה
הקלתית/ הבצק הפריך:
1 מיקסר עם בוחש גיטרה מערבלים את החמאה, אבקת הסוכר ואבקת השקדים עד לאחידות, מוסיפים את הביצה והמלח ולבסוף את הקמח והקקאו, מעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
2 מקררים חצי שעה ומרדדים לעובי ½2 מילימטר.
3 מניחים את הבצק המרודד בתבנית פאי ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ- 15 דקות. מצננים.
קרם השוקולד:
1 מחממים את השמנת והדבש בקלחת עד לסף רתיחה.
2 במעבד מזון מערבבים בכמה פולסים את השוקולד המריר עד לקבלת תערובת פירורית (כך שהשוקולד מעט נמס).
3 יוצקים את השמנת והדבש על השוקולד (תוך כדי עיבודו במעבד המזון), עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים ישירות לקלתית האפויה ומצננים כשעה.
פקאן קרמבלס:
1 במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל המרכיבים במהירות איטית עד לקבלת תערובת פירורית. מפזרים על מגש ואופים בתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות כ- 20 דקות. מצננים. מפזרים על הטארט עם קרם השוקולד.
פקאן מסוכר:
1 מבשלים סוכר ומים כ – 10 דקות לאחר רתיחה ומצננים.
2 מטבילים את הפקאן בסירופ, מניחים בתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 140 מעלות כ – 15 דקות.
הצעת הגשה
1 מעטרים את הטארט בפקאן מסוכר, פורסים ארבעה משולשים, מניחים בצלחת הגשה ובוזקים מעט אבקת סוכר לצד מעט קצפת.
