פאי לימון כשר לפסח

סבירות גבוהה שזה, זה המתכון המנצח שלכם החג. מתכון שהולך איתי כל כך הרבה שנים, עם שינוי קטן – הוא כשר לפסח, ולא פחות ממופלא ! שמרו מתכון

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לקלתית בתבנית פאי בקוטר 24:
300 גר’ עוגיות כשרות לפסח
100 גר’ חמאה מומסת
קרם לימון:
גרידה משני לימונים
100 מ”ל לימון סחוט ומסונן (כ-2 לימונים)
200 גר’ סוכר
6 חלמוני ביצה L
120 גר’ חמאה קרה
מרנג שוויצרי:
150 גר’ חלבוני ביצה L (כ-4 חלבונים)
קורט מלח
300 גר’ סוכר
אופן הכנה
1 משמנים קלות תבנית טארט מתפרקת בקוטר 24 ס”מ. במעבד מזון טוחנים עוגיות כשרות לפסח עד לממש אבקה. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים עד לקבלת מרקם של חול רטוב. מעבירים לתבנית המשומנת ומתחילים להצמיד לתחתית ולצדדים ליצירת קלתית. ניתן להשתמש בכוס שטוחה כדי להדק את הקלתית.
2 מעבירים למקפיא ל-15 דקות או למקרר ל-30 דקות.
3 בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו. אופים את הקלתית קרה מהמקרר או מהמקפיא בתנור שחומם מראש כ-8-10 דקות. מוציאים מהתנור ומקררים לחלוטין.
מכינים קרם לימון:
1 בסיר טורפים חלמונים. מוסיפים גרידת לימון וסוכר וטורפים היטב לקבלת קציפה בהירה. מוסיפים מיץ לימון לאט לאט תוך טריפה לאיחוד. מבשלים את התערובת על אש נמוכה תוך טריפה מתמדת. שימו לב, זה לוקח זמן אבל אל תגבירו את האש אחרת הביצים יישרפו.
2 טורפים את התערובת ומקפידים לטרוף גם באמצע וגם בצדדים. התערובת תלך ותסמיך, ואפילו תתחיל לבעבע. התערובת מוכנה כשהיא מכסה כף עץ, ואצבע שמעבירים על התערובת משאירה סימן. מסירים מהאש וטורפים פנימה את החמאה הקרה. מסננים היטב את הקרם כדי שיהיה חלק וקטיפתי. מכסים את פני הקרם כדי שלא יווצר קרום, ומקררים לחלוטין לפני שמעבירים לקלתית – לפחות שעתיים עד לילה במקרר. לאחר שהקלתית וקרם הלימון קרים לחלוטין, מעבירים את הקלתית לצלחת הגשה.
מכינים מרנג שוויצרי:
1 במיקסר של קנווד שף, שמים בקערה עם וו הקצפה חלבונים, מלח וסוכר ובוחרים בתכנית “מרנג שוויצרי”.
2 מעבירים את המרנג מעל לקרם הלימון על הטארט, יוצרים עיטור יפה ושורפים עם ברנר.
3 אם אין ברנר, מכוונים את התנור לתכנית “גריל” וצורבים מעט את פני הטארט.
4 מגישים קר מהמקרר.
כמה יפה היא, כואב הלב לאכול! צילום: ליאור משיח

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם