קינוח טבעוני של טארטלטים במילוי ריבה של נדיה אליס

מתכון קל להכנה לקינוח טבעוני של טארטלטים במילוי ריבה. קונוסים מבצק עלים ממולאים בריבה. קינוח מפנק שמזכיר טעם של ילדות.

צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
כשעה ורבע
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
125 גרם קמח כוסמין לבן
125 גרם קמח כוסמין מלא
½ כפית אבקת אפייה
2 כפות סוכר
שקית סוכר וניל
130 גר חמאה טבעונית
קורט מלח
כ- ¼ כוס מים (30 גר בערך)
למילוי:
צנצנת ריבת תותים או פירות יער
לקישוט:
4 כפות מייפל
4 כפות חלב אורז-שקדים
4 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
1 בקערה מניחים את החמאה הטבעונית ואת הסוכר וניל ומעבדים מעט. מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד, וקומפקטי. אם הבצק פירורי מוסיפים מעט מים.
2 מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים אותו במקרר כחצי שעה למנוחה
3 מרדדים את הבצק לעובי של כחצי סנטימטר ומרפדים את תבניות הטארטלטים עם הבצק. משאירים בצד כ1/4 בצק שחותכים לפסים בעובי סנטימטר
4 מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ואז ממלאים את הטארטלטים בכמות נדיבה של ריבה, ומקשטים עם פסי הבצק ששמנו בצד לפי הצורה הקלאסית של הטארטלטים
5 בקערית מערבבים את המייפל עם החלב אורז-שקדים ומברישים עם זה את הבצק.
6 מכניסים לתנור מחומם מראש (180 מעלות) לכ-25 דקות אפיה. מצננים
7 מפזרים אבקת סופר מעל הטארטלטים ומגישים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם

    אולי יעניין אותך גם:

    ארץ הזית

    הילה אלפרט | 16.09.2024

    כולם היו זניי

    הילה אלפרט | 16.09.2024

    על תווים ותוויות

    הילה אלפרט | 16.09.2024