מתכון לשלושה ממרחי טחינה מהירים של נוף עתאמנה
מתכון לשלושה ממרחי טחינה מהירים: סלק, קישואים ופול ירוק. ממרחים קלים להכנה ומתאימים לכל ארוחה, שלא לדבר על טעימים בטירוף

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לטחינה:
כוס טחינה
חצי כוס מיץ לימון
רבע כוס מים
מלח לפי הטעם
להגשה:
10 פיתות
פלפלים חריפים ירוקים
עגבניות שרי
בצל ירוק
מתבל שמנדר:
2 סלקים מבושלים וקלופים
2 שיני שום
כף או שתיים לאבנה
מלח לפי הטעם
מתבל קוסא:
חצי ק"ג קישואים קלויים בתנור
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
2 כפות לאבנה או יוגורט סמיך
3 שיני שום
חופן עלי נענע קצוצים
רבע כוס מהטחינה שהכנו
שמן זית גלילי קלאסי
מתבל פול:
שקית פול ירוק (קפואים)
כפית סודה לשתיה
כפית סוכר
3-4 שיני שום
חופן עלי שמיר קצוצים
כפית כמון
אופן הכנה
מתבל שמנדר:
1 שמים את הסלקים במעבד המזון מוסיפים 4-5 כפות מהטחינה שהכנו מוסיפים שום ולאבנה ומעבדים לממרח חלק, טועמים ומתקנים תיבול.
2 מורחים בצלחת ומפזרים מעל שמן זית
מתבל קוסא:
1 שמים את הקישואים הקלויים במעבד המזון ומוסיפים פנימה את השום, הטחינה, הלאבנה או היוגורט ומתבלים במלח ובמעט פלפל שחור.
2 מעבדים למחית חלקה, מוסיפים את האגוזים והנענע ומערבבים.
3 מעבירים לצלחת ומפזרים מעל שמן זית ומעט נענע קצוצה.
מתבל פול:
1 בסיר גדול מביאים מים לרתיחה, מוסיפים את הפול את הסוכר והסודה לשתייה לסיר ומבשלים עד שהפולים רכים.
2 מסננים ומעבירים לקערת מעבד המזון יחד עם רבע כוס מהטחינה שהכנו, שיני שום כמון וטוחנים למחית חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.
3 מורחים בצלחת ומקשטים בעלי שמיר ומפזרים עוד קצת כמון מעל.