סלט דגים תאילנדי של אבי ביטון
מנה ראשונה נפלאה עם ניחוח של תאילנד שמתאימה לאירוח או לחג – סלט דגים אסייתי של אבי ביטון מתוך התוכנית “מתכון לשנה טובה”.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לדגים:
3 פילה לברק חתוך לקוביות קטנות
2 כפות קמח כוסמין לבן לקימוח
מלח
שמן עמוק
לויניגרט:
2 כפות ממרח שומשום-קוקוס
1 כף רוטב סויה
מיץ מלימון אחד
1 כף שמן שומשום
2 כפות סילאן
1 ס”מ ג׳ינג׳ר מגורד
מעט מים
לסלט:
1 צרור עלי נענע
1 צרור עלי כוסברה
1 צרור עלי בזיליקום
1/4 כרוב לבן פרוס דק
1 גזר פרוס לגפרורים
1 חופן בוטנים קלויים
אופן הכנה
1 בקערה פורסים כרוב לבן וגזר לרצועות.
2 קוצצים נענע, בזיליקום ונענע ומוסיפים לקערה.
3 בקערה ממליחים את קוביות הדג ומקמחים אותו בקמח הכוסמין.
4 מערבבים את כל חומרי הרוטב בעזרת בלנדר מוט.
5 מטגנים את קוביות הדגים בשמן עמוק למשך כדקה.
6 מערבבים את הירקות, מוסיפים חופן דגים ומוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב.
7 מוסיפים את הדגים מלמעלה ומגישים.
