סלט תאילנדי עם כבד עגל של עומר מילר
הכי קרוב לתאילנד: לעצום עיניים, לפתוח את הפה ולהרגיש בתאילנד – אחד הסלטים האהובים שאפשר למצוא בכל פינת רחוב בתאילנד. המתכון של עומר מילר מתוך “טעים אש”.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
500 גרם כבד עגל
3 כפות שמן חמניות
3 כפות ממרח שומשום סילאן
1 בצל סגול
5 שיני שום/ 1 שום פנינה
1 כפית ג׳ינג׳ר
1 כוס עלי נענע קצוצים
1 כוס בצל ירוק קצוץ
1 פלפל אדום חריף
4 מלפפוני בייבי
1 כוס נבטים
לרוטב
1 קובית ג’ינג’ר
מיץ מליים אחד
5 כפות FS-רוטב דגים
3 כפות סויה
1 כפית שאטה
3 כפיות שמן חמניות
1 כפית סוכר
3 שיני שום
2 כפות שומשום שחור
אופן הכנה
1 קוצצים דק בצל סגול, בייבי מלפפונים, הפלפל החריף והשום ומניחים בקערה.
2 מוסיפים נבטים, עלי נענע ובצל ירוק.
3 מכינים את הרוטב: במעבד מזון שמים ג’ינג’ר, שומשום שחור, שיני שום, רוטב דגים, סויה, שאטה, שמן חמניות ומיץ מליים אחד וטוחנים.
4 פורסים את נתח הכבד לאורכו ומורחים במעט שמן חמניות וממרח שומשום סילאן.
5 צולים על הגריל למשך מספר דקות מכל צד.
6 חותכים את הכבד הצרוב לרצועות דקות, מוסיפים לירקות החתוכים ומזלפים מעל את הרוטב.
