ספגטי ברוטב פסטו תאילנדי של לאון אלקלעי
לא רק איטלקית: לאון אלקלעי עם מתכון לספגטי ברוטב פסטו תאילנדי שיגרום לכם להרגיש כאילו תאילנד זה כאן מתוך "לאון אל דנטה"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
פסטה
1 חבילת ספגטי
רוטב פסטו
1 צרור בזיליקום סגול
1 צרור בזיליקום
1 צרור כוסברה
30 גרם קארי תאילנדי צהוב
60 גרם בוטנים מלוחים
4 שיני שום
3 פרוסות שורש ג’ינג’ר
ענף למון גראס
מעט שמן זית
שמן שומשום
מלח
להגשה
1 חופן בוטנים קצוצים
מעט שמן שומשום
1 חופן כוסברה קצוצה
1 בצל ירוק קצוץ
אופן הכנה
1 לרוטב הפסטו: טוחנים במעבד מזון או בעזרת מכתש ועלי את כל מרכיבי הרוטב.
2 מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן
3 במחבת שמים כף גדושה מאוד של רוטב פסטו עם מעט ממי הבישול של הפסטה.
4 כאשר הפסטה מוכנה מסננים ומוסיפים למחבת
5 מעבירים לצלחת הגשה, בוזקים בוטנים קצוצים, כוסברה ובצל ירוק וזולפים שמן שומשום.