המדריך להכנת הפחזנית המושלמת
מתכון לפחזניות במילוי קרם וניל שתמיד תמיד מצליח – טיפים, תובנות והערות חשובות

מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
150 מ"ל מים
150 מ"ל חלב
כפית מלח מחוקה
כף סוכר
140 גרם חמאה
200 גרם קמח
4-5 ביצים
50 מ"ל חלב
לקרם וניל:
250 מ"ל שמנת מתוקה
240 מ"ל חלב
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
אופן הכנה
1 בסיר גדול מחממים מים, חלב, חמאה, מלח וסוכר עד שהחמאה נמסה
2 מכניסים את כל הקמח לתערובת ומערבבים היטב עד שהקמח נטמע והתערובת נפרדת מהדפנות
3 ממשיכים לערבב לעוד דקה
4 מעבירים את הרביכה לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים כמה דקות לקרר את הרביכה. מוסיפים את הביצים אחת אחת (עד הביצה הרביעית)
5 בודקים את המרקם של הבצק, אם הוא נמתח ולא נשבר – אין צורך בביצה החמישית. אם גם אחרי הביצה החמישית הבצק נשבר – להוסיף בהדרגה את 50 מ"ל החלב
6 מחממים תנור ל- 190 מעלות. רצוי בטורבו
7 מעבירים את התערובת לשק זילוף ומזלפים פחזניות על תבנית מרופדת בנייר אפיה עם מרווחים ביניהן
8 אופים את הפחזניות כ 30 דקות עד שהן שחומות, יבשות, קשיחות ונפרדות בקלות מנייר האפיה. אם הן לא יבשות – הן ישטחו – לשים לב שהן אכן יבשות
9 מצננים את הפחזניות ועושים חור בתחתית כל אחת מהן
10 מקציפים את כל המרכיבים לקציפה יציבה, וממלאים בעזרת שקית זילוף עם פייה חלקה, ומצננים במקרר עד להגשה