עוגת קרפים טירמיסו של עומר מילר
ערב בנות איטלקי – הצצה לחייהם של השף עומר מילר ואשתו המעצבת שירנקה בתכנית "סטוריז". הפעם הם מארחים את יובל שרף ונלי תגר לערב בנות בסגנון איטלקי. בתפריט: עוגת קרפים
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לקרפים
500 גרם חלב
30 גרם סוכר
2 ביצים
40 גרם חמאה מומסת
350 גרם קמח
לקרם טרמיסו
1מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 32% שומן
500 גרם (2 חבילות) גבינת מסקרפונה
5 כפות (או יותר, לפי הטעם) אבקת סוכר, מנופה
רוטב קפה
מנת אספרסו
1מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 32% שומן
להגשה
אבקת קקאו ומסננת
אופן הכנה
1 מתחילים עם הקרפים: מערבבים בקערה את כל המרכיבים יחד לתערובת אחידה. אם נוצרים גושים ניתן לטחון עם בלנדר מוט ולסנן.
2 מחממים מחבת טפלון, משמנים מעט (מומלץ עם תרסיס שמן), ומטגנים שכבה דקה של הבלילה משני הצדדים, עד לקבלת קרפ דק וזהוב. מניחים את הקרפים בצד.
3 מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת הסוכר בקערת מיקסר עם וו הקצפה עד לקבלת קצפת יציבה.
4 מקפלים פנימה בעזרת מרית את גבינת המסקרפונה ומאחדים בעדינות עם הקצפת.
5 מכינים רוטב קפה: מערבבים מנת אספרסו ושמנת מתוקה לכדי תערובת הומוגנית.
6 מגישים: מניחים על צלחת קרפ, מורחים שכבת קרם, שוב קרפ וכך חוזר חלילה. מסיימים באבקת קקאו ורוטב קפה.
