בוא להיות מומחה: איך להכין את ההמבורגר המושלם

המבורגר שהוא חלום: בוא להכין המבורגר שכל מי שיטעם אותו לא יאמין שהכנת אותו בעצמך.

מה לא נאמר על הקציצה האייקונית ביותר בעולם? אנחנו מכירים לא מעט אנשים שילכו לאיפה שרק צריך כדי לטעום את הקציצה המושלמת. ואת האמת? מי לא ילך? כל חובב המבורגים יסכים איתנו עכשיו כי בסוף.. מה יותר כיף מלתפוס לחמנייה רכה שבתוכה המבורגר אלוהי ולתת בה ביס?

אז נכון… כדי להגיע להכנת הקציצה המדויקת צריך לדעת לעשות את זה כמו שצריך, מהסיבה הפשוטה שלשים סתם קציצה על מחבת זאת לא באמת הדרך וזה פשוט לא יעבוד… אבל מצד שני, זה גם לא כזה מסובך.. אם עושים את זה לפי החוקים והשלבים המדויקים אפשר להגיע לקציצה שיכולה להתחרות עם ההמבורגריות הטובות ביותר.

אם גם אתה מכור לקציצה השמנמנה והעסיסית ביותר בעולם ותמיד רצית לדעת להכין אותה בבית אבל לא ידעת איך.. הגעת למקום הנכון.

כאן תלמד את כל השלבים להכנת המבורגר של המבורגריות שכל מי שיטעם אותו לא יאמין שאתה הכנת אותו.  

אז נתחיל מכמה כללים מאוד חשובים להצלחה-

כדי לקבל המבורגר איכותי צריך להשתמש בחומרי גלם איכותיים. איכות הבשר חייבת להיות לא פחות ממעולה כי על זה תקום ותיפול הקציצה.

המבורגר טוב לא צריך יותר מדי ואין צורך לכסות את טעמו בתבלינים שהוא לא מעוניין בהם. לכן התבלון שלו מסתכם במלח גס ופלפל גרוס. את כל שאר העבודה יעשה הטעם הטוב של הבשר.

הנתח המומלץ ביותר להכנת בשר הוא אנטרקוט מכיוון שהוא עסיסי מאוד ומשוייש בשומן נפלא… אבל רק אנטרקוט זה לא מספיק, אנחנו רוצים קציצה עסיסית במיוחד ולכן יש צורך להוסיף לתערובת גם שומן בקר (כשלושים אחוז מהתערובת)

כדאי מאוד לוודא עם הקצב שהנתח מיושן כמו שצריך ועוד יותר כדאי ללכת לקצב שאתם סומכים עליו או שקיבלתם עליו המלצות מחברים.

הכלל האחרון קשור בצלייה של הבשר- חשוב לדעת לצלות נכון את הבשר. ואיך עושים את זה? בקלות.. או בגריל או על מחבת ברזל כבדה.

קרדיט: AdobeStock

ועכשיו כשאתם יודעים את כל החוקים להצלחה ומבינים שלהכין המבורגר טוב זה לא כזה סיפור גדול והשד לא כל כך נורא כמו שאולי חשבתם.. אפשר לגשת לשלבי ההכנה.

מדובר בארבעה שלבים פשוטים-  

שלב ראשון- מעצבים קציצה עבה, כ 3-4 ס"מ. אפשר להשתמש בטבעת מתכת מותאמת להכנת צורה מדויקת.

שלב שני- צולים את ההמבורגר כדקה וחצי עד שתיים מכל צד. חשוב להניח את ההמבורגר בחלק הכי חם של הגריל או המחבת.

שלב שלישי- מזיזים את ההמבורגר לאזור פחות חם של הגריל או של המחבת וממשיכים לצלות אותו עד למידת העשייה שאתם אוהבים- עוד דקה וחצי למדיום או עוד שלוש דקות לוול דאן. שימו לב שלהבות האש לא נוגעות בבשר כי הן יכולות לשרוף את השומן ולהוציא מממנו טעמים שאנחנו לא רוצים.

שלב רביעי– המבורגר צריך לאכול על המקום ולא קר.

קרדיט: AdobeStock

חשוב לנו להוסיף..

המבורגר קלאסי מגיע עם לחמנייה חסה עגבנייה ובצל אבל אם אתם רוצים באמת להרשים תוכלו להכין תוספות מגניבות כמו בצל מקורמל, גוואקמולה, גבינת צ'דר, ביצת עין או כל מה שיש בהמבורגריות מובילות ואנחנו מבטיחים שכשהאורחים או בני המשפחה יטעמו את ההמבורגר שלכם הם יתבלבלו לרגע ולא יבינו אם הם בחלום או במציאות. אז למה אתם מחכים ?

מומלץ לקרוא גם:

תכנית החלוקה: כיצד לתכנן את כמות הבשר הנדרשת לפי כמות האנשים?

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות