פסטה עם עגבניות, שמנת ותרד קלה להכנה
אוהבים מטבח איטלקי? זוהי המנה בשבילכם! מתכון לפסטה עם עגבניות, שמנת ותרד קלה להכנה.

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
4 קוביות בצל מטוגן דורות
4 קוביות רוטב עגבניות ובזיליקום דורות
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
4 כוסות מים (1 ליטר)
400 גרם פסטה קצרה יבשה (מקרוני/פוזילי/פנה)
½ חבילת עלי תרד בייבי (100 גרם)
4 קוביות בזיליקום דורות
2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
אופן הכנה
1 1. מניחים מחבת רחבה ועמוקה (או סיר רחב ונמוך) על להבה בינונית, מוציאים למחבת 4 קוביות בצל מטוגן דורות ו-4 קוביות רוטב עגבניות ובזיליקום דורות. מערבבים כדקה.
2 מוספים למחבת שמנת מתוקה ומים. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
3 מערבבים את הפסטה היבשה פנימה. מחלישים את הלהבה לבינונית ומכסים.
4 פותחים את המכסה כל 2-3 דקות, מערבבים ומכסים שוב.
5 לאחר כ-10 דקות מסירים את המכסה ומתחילים לבדוק את הפסטה (זמן הבישול משתנה בהתאם לפסטה שנבחרה), ממשיכים לבשל עד שהפסטה מוכנה.
6 במידה והרוטב מתייבש לפני שהפסטה מוכנה מוסיפים עוד 2-3 כפות מים.
7 כשהפסטה מבושלת והנוזלים נראים כמו רוטב, מוסיפים פנימה את עלי התרד ו-4 קוביות בזיליקום דורות ומערבבים.
8 מוספים מעט מלח ופלפל שחורף טועמים ומתקנים.
9 מוסיפים 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת ומגישים
10 טיפ מהשף: יש לכם כבר פסטה מבושלת מראש? הוסיפו רק חצי כוס מים במקום 4 כוסות. וזמן ההכנה יתקצר ל-8 דקות.