מרק עגבניות מלא בטעם, סמיך ועשיר
מרק שאי אפשר ליפול איתו, קל להכנה, מחמם ומנחם בימים גשומים מתחת לשמיכה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
8 עגבניות בשלות ואדומות
1 כפית מלח גס
3-4 כפות שמן זית
2 כוסות רסק עגבניות (פסאטהאו מוטי – אלה שמגיעים בבקבוקים)
2 כפות שמן זית
5 כוסות מים
4 שיני שום כתוש
3 גבעולי סלרי
2 בצלים קצוצים
5-6 עלי בזיליקום
1 שורש פטרוזיליה קלוף
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה
1 מקלפים עגבניות, חוצים לשניים, מניחים על תבנית ומושחים בשמן זית. בוזקים מלמעלה מלח גס ומכניסים לתנור לצלייה על 200 מעלות (רצוי טורבו) כשהעגבניות מונחות כלפי מטה ועד שהן משחימות מלמעלה
2 בזמן שהעגבניות בתנור: קוצצים בצל וסלרי ומטגנים בסיר בשמן זית עד שהבצל שקוף – ומוסיפים מים
3 מוסיפים את שאר הירקות כולל רסק העגבניות ומבשלים עד לריכוך קל
4 מוציאים מהתנור את העגבניות ומוסיפים אותן למרק. מבשלים כחצי שעה
5 טוחנים בבלנדר מוט עד להגעה למרקם חלק, אפשר להוסיף שמן זית למרקם קטיפתי
6 מגישים עם קרוטונים או צנימים