מרק עגבניות ואורז של אפרת סיאצ'י
הילדים רעבים ואתם אחרי יום עבודה ארוך ומתיש : מרק מהיר וטעים

מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מרכיבים (4 מנות):
1 בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום כתושות
2 עגבניות רכות מגורדות
400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
כף גדושה רסק עגבניות
4 כוסות מים (960 מ”ל)
כוס אורז לבן שטוף ומסונן *מומלץ להשרות את האורז במים כשעה לפני ההכנה
תיבול: כפית מלח, כפית סוכר, מעט פלפל שחור
אופן הכנה
1 מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום כתוש ומטגנים דקה נוספת
2 .מוסיפים עגבניות מגורדות, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ומים ומתבלים במלח, סוכר ופלפל שחור. מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה
3 .מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים במשך כ-20 דקות
4 טוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר ידני, מוסיפים אורז לבן ומבשלים כ-20 דקות נוספות