סוכריות עגבניות שרי, קרמבל מלוח וגבינות ריקוטה ופרמז'ן של אדווה רויז
מתכון של אדווה רויז לסוכריות עגבניות שרי, קרמבל מלוח ופרמז'ן. שילוב מפתיע של טעמים. מתכון מושלם לאירוח ומסיבות.
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
כשעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לקראמבל המלוח:
50 גרם חמאה קרה מגורדת בפומפיה
3/4 כוס קמח
2 כפות פרמז׳ן מגורד
ענף טימין
לסוכריות עגבניות:
1/2 קילו עגבניות שרי
4 כפות שמן זית
50 גרם חמאה
1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית סוכר חום
כף סילאן
1/4 כוס יין לבן
להגשה:
ריקוטה פרסקה
גוש פרמז׳ן מגורד
לתוספת מעל:
חופן עלי רוקט
כף בלסמי מצומצם איכותי
אופן הכנה
1 מתחילים בעגבניות- בכל עגבניה עושים חורים קטנים עם קיסם , מה שבהמשך יגרום לזה שהמיצים של העגבניה יוצאים והיא עדיין נשארת שלמה
2 בינתיים מכינים קראמבל מלוח ידנית -מערבבים בקערה את כל המצרכים עד לקבלת תערובת פירורית.
3 מעבירים לכלי (מניחים מלמעלה את הטימין) ולתנור- טורבו 200 מעלות ל-10 דק׳
4 מערבבים עם מזלג ומחזירים לעוד 5-10 דק׳ עד שהקראמבל מעט משחים
5 ריקוטה פרסקה בתנור- הופכים את הריקוטה לכלי שמתאים לתנור מזלפים מעל הריקוטה כף שמן זית,כף דבש, עלה טימין וקורט מלח גס ומכניסים לתנור , כעבור 20 דק׳ משנים לתוכנית גריל להשחמה והתייצבות (בערך 10 דק׳) ומוציאים.
6 מעבירים את העגבניות למחבת עם שמן זית, חמאה, מלח, סוכר חום, סילאן ומידי פעם מקפיצים את המחבת, מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים מעט את הרוטב. העגבניות מוכנות כשמעט מתרככות, משחימות
7 על צלחת הגשה מניחים את העלי רוקט, סוכריות עגבניות, קראמבל מלוח, פרמזן מגורד. בצד מניחים ריקוטה פרסקה ומזלפים מעל מעט בלסמי.