סופגניות קרם פטיסייר בננה וניל של חיים דמרי
סופגניות מעוצבות ומטריפות עם קרם פטיסייר בננה ווניל של הקונדיטור חיים דמרי.
זמן הכנה
דרגת קושי
זמן הכנה כולל
כשרות
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
7 כוסות קמח
כף מלח
2 כפות שמרים
7 כפות סוכר
1 ביצה M
1 חלמון
100 גרם חמאה
1 4\3 כוסות מים קרים מהברז
מעט גרידת לימון\תפוז
חצי כפיל מחית וניל טהורה
לקרם פטיסייר בננה וניל:
1 כוס חלב
250 גרם מחית בננה
חצי כוס סוכר
4 חלמונים
50 גרם חמאה
מעט מחית וניל
3 כפות קורנפלור
לקרמל מלוח:
כוס סוכר (125 גרם)
חצי כוס שמנת מתוקה
100 גרם חמאה
מעט מלח
שאנטי שוקולד לבן
200 גרם שוקולד לבן
מעט מחית וניל
4\3 כוס שמנת מתוקה
גאנש לקישוט:
200 גרם שוקולד לבן
4\1 כוס שמן
לקישוט:
בננה
מעט סוכר
אופן הכנה
לבצק:
1 להכניס לקערת מיקסר את הקמח, הסוכר והשמרים וללוש
2 שופכים את הביצים בהדרגה למיקסר, את המחית וניל
3 מוסיפים את המים, אך משאירים קצת מים לסוף.
4 מתחילים במהירות איטית עד שהבצק מתאחה ואז מגבירים בסוף למשך דקה.
5 בזמן שהבצק ממשיך ללוש, מוסיפים גרידה תפוז
6 מוציאים את הבצק ויוצרים כדור יפה ומניחים בקערה. עוטפים בניילון נצמד ולמנוחה של 30 דק.
7 ליצור כדורים (30-32) של 50 גר כלל כדור ולהניח על נייר אפיה משומן ולכסות בניילון נצמד להתפחה.
8 גודל הכדור צריך להיות כמעט כפול בגודל. להוריד את הכיסוי והשאיר באוויר חצי שעה כדי לקבל כרום בסופגנייה שזה בעצם מה שישמור על הצורה של סופגנייה.
9 מחממים שמן ל160 מעלות במדויק. ומטגנים כ 2 דק כל צד
לקרם פטסייר בננה וניל:
1 מביאים לרתיחה את החלב והמחית בננה. את הסוכר והמחית וניל.
2 מערבבים חלמונים וקורנפלור בקערה בנפרד.
3 עושים השוואת טמפרטורה בין החלב והחלמונים.
4 ומחזירים לאש עד להסמכה. ומורידים מהאש
5 מוסיפים את החמאה. ומערבבים עד שנטמעת בקרם.
6 ומערבבים למרקם אחיד.
לקרמל מלוח:
1 יוצרים קרמל מהסוכר בתוך סיר עם תחתית עבה
2 מוסיפים מלח
3 מוסיפים את השמנת בהדרגה תוך כדי ערבוב לתוך הסוכר.
4 מביאים לרתיחה ל3 דק לצמצם את הרוטב.
5 מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק. ומקררים עד לשימוש.
לשאנטי שוקולד לבן:
1 מחממים שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולד. טוחנים בבלנדר מוט.
2 ומוסיפים את השמנת המתוקה הנוספת מניחים במקרר עד לקירור 4 מעלות
הרכבת הסופגניה:
1 מזלפים בתוך הסופגניה קרמל
2 ומזלפים גם פטיסייר בננה.
3 טובלים רק את החלק העליון של הסופגניה בשוקולד לבן
4 ומניחים בצד לקירור.
5 מקציפים שאנטי וניל ומזלפים רוזטה גבוהה עם חור באמצע
6 יוצקים בפנים קרמל.
לקישוט הסופגניה:
1 פורסים בננה פרוסות עגולות ומניחים על נייר אפיה מפזרים מעל סוכר ומקרמלים עם ברנר
2 מקשטים בננות מסביב לסופגני