קינוח קלאסי של פאי תפוחים "של סבתא" של נדיה אליס

מתכון קל להכנה של נדיה אליס לקינוח הכי קלאסי והכי טעים שיש – פאי תפוחים של סבתא. קינוח שמתאים לכל ארוחה.

צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
40 דקות
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
300 גר קמח לבן
50 גר סוכר
2 גר מלח
2 כפות סוכר
200 גר חמאה טבעונית
3 כפות גדושות רסק תפוחים של יכין
למילוי:
8 תפוחים גרנד סמיט קטנים
120 גר חמאה טבעונית
100 גר סוכר לבן
100 גר סוכר חום
60 גר מים
להברשה:
3 כפות מייפל
3 כפות חלב אורז
אופן הכנה
1 מכינים קודם כל את הבצק: מכניסים לקערה את כל הרכיבים חוץ מרסק התפוחים ומפוררים עם הידיים עד לקבלת טקסטורה חולית. מוסיפים את הרסק ומערבבים.
2 מוציאים את הכל על משטח עבודה. לשים דקה בידיים כדי לקבל כדור בצק אחיד, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר כחצי שעה.
3 קולפים את התפוחים, מוציאים את החלק האמצעי וחותכים לפרוסות דקות
4 בסיר ממיסים את החמאה הטבעונית ומוסיפים את שני סוגי הסוכר. מערבבים היטב 2-3 דקות ומוסיפים את המים
5 מכניסים לסיר את התפוחים, מערבבים ומבשלים משך 6-7 דקות, עד שהתפוחים מתחילים להתרכך
6 מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו. משטיחים 3/4 בצק על תבנית פאי ושומרים את ה-1/4 שנשאר לקישוט
7 מוזגים את התפוחים לתוך הבצק. מכסים עם רצועות הבצק שנשאר, בצורת "פאי" קלאסית
8 מערבבים בקערה את המייפל יחד עם החלב ומברישים את הפאי
9 מכניסים את הפאי לתנור מחומם מראש (180 מעלות) לכ-20 דקות, עד שהבצק אפוי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם

    אולי יעניין אותך גם:

    ארץ הזית

    הילה אלפרט | 16.09.2024

    כולם היו זניי

    הילה אלפרט | 16.09.2024

    על תווים ותוויות

    הילה אלפרט | 16.09.2024