פוקצ’ה טבעונית במילוי רוסטביף סייטן וגבינות טבעוניות
נדיה אליס עם מתכון טבעוני לרולדת פוקצ’ה במילוי רוסטביף וגבינות עם רוטב איולי בצד, והכל טבעוני!
המרכיבים לשתי רולדות
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לפוקצ’ה
180 גרם חלב אורז
300 גרם קמח לבן
3 כפות שמן זית
6 גרם שמרים יבשים
10 גרם מלח
מלח גס ורוזמרין לקישוט
למילוי
20-25 פרוסות תחליף רוסטביף על בסיס סייטן
4 כדורי מעדן קשיו- תחליף מוצרלה
1 מעדן קשיו – תחליף גבינת סן מור
2 עגבניות פרוסות דק
לאיולי טבעוני
½ כוס חלב שקדים
1 כוס שמן חמניות
½ כפית מלח
½ כפית חרדל
כפית מיץ לימון
שן שום קטנה כתושה
רוזמרין/טימין/עשבי תיבול
אופן הכנה
1 מכינים את בצק הפוקצ’ה: בקערת מיקסר מוזגים את החלב ומוסיפים את השמרים, הקמח והחלב. מתחילים ללוש ומוסיפים את שמן הזית תוך כדי.
2 כשהבצק נראה אחיד ואלסטי מפסיקים ללוש. מכסים את הקערה ומכניסים אותה לתנור כבוי לשעה של התפחה.
3 אחרי שעה מוציאים את הבצק מהתנור, לשים אותו כמה דקות ומרדדים אותו לעובי של בערך 1 ס”מ.
4 חותכים את הבצק לחצי כדי להכין שתי רולדות.
5 מניחים על הבצק את פרוסות הרוסטביף ואת מעדני הקשיו.
6 מניחים שכבה של עגבניות פרוסות דק.
7 מגלגלים את הבצק ומייצרים שתי רולדות. שוב מכניסים לתנור הכבוי לשעה נוספת להתפחה שניה.
מכינים את האיולי
1 בכוס גבוהה מכניסים את החלב יחד עם השמן, המלח והחרדל. מערבבים משך שלושים שניות עם בלנדר מוט או עד לקבלת מיונז חלק ולא נוזלי.
2 מוסיפים למיונז את מיץ הלימון, השום והעשבים. מערבבים עוד מספר שניות עם הבלנדר מוט ואז מכניסים למקרר להתייצבות עד שהרולדה מוכנה.
3 מוציאים את הרולדות מהתנור. מחממים את התנור ל-250 מעלות.
4 משמנים את החלק החיצוני של הרולדות עם שמן זית. מפזרים קצת מלח גס ורוזמרין.
5 אופים 15 דקות בתנור. מוציאים ומחכים 3-4 דקות לפני שפורסים ומגישים יחד עם האיולי.
