קציצות עדשים כתומות ובורגול של אורי שביט – טבעוני
קציצות עדשים כתומות ובורגול של אורי שביט – טבעוני מתוך "המטבחון של קובי" – כל המתכונים והשפים במקום אחד
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
25 קציצות
400 גרם (בערך 2 כוסות) עדשים כתומות, מושרות במים קרים 4 שעות או יותר
1 כוס בורגול גס
1/2 בצל סגול, קצוץ גס
5 – 4 שיני שום
2 – 1 כפות לימון כבוש
1/2 צרור כוסברה, קצוץ גס
1/2 פלפל צ’ילי אדום קצוץ
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
שמן לטיגון
אופן הכנה
1 מכינים את הבורגול: מביאים לרתיחה סיר עם שפע מים מומלחים. מבשלים בו את הבורגול כ – 10 דקות, עד שהוא רך ומוכן לאכילה ומסננים.
2 מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל הסגול כ – 5 דקות עד לריכוך והזהבה קלה ומסירים מהאש.
3 מסננים את העדשים המושרות ומעבירים למעבד מזון.
4 מוסיפים בצל מטוגן, שום, לימון כבוש, כוסברה וצ’ילי. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל וטוחנים עד שמתקבלת עיסה לחה ואחידה.
5 מעבירים את תערובת העדשים לקערה, מוסיפים את הבורגול המבושל ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול (התערובת צריכה להיות מלוחה כי המליחות דוהה אחרי הטיגון).
6 מחממים שמן זית לטיגון רדוד במחבת רחבה, יוצרים קציצות ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה. מוציאים לנייר סופג ומגישים עם חרדל, חזרת, פלחי לימון או מיונז טבעוני.
7 * אפשר גם לאפות אך להיזהר מהתייבשות! לחמם תנור ל – 180 מעלות, לשמן נייר אפיה, להניח עליו את הקציצות ולזלף מלמעלה שמן זית. לאפות כ – 7 דקות, להפוך ולאפות עוד כ – 3 דקות. מומלץ להניח כלי עם מים רותחים בתחתית התנור ליצירת אדים.
8 * אם לא מגישים מיד שיש לאחסן את הקציצות בעודן חמות בקופסא סגורה, למניעת התייבשות. ניתן להקפיא.