מלנצנה אלה פרמיג'נה טבעונית של נדיה אליס

מנה איטלקית קלאסית המורכבת משכבות של חצילים, גבינת מוצרלה טבעונית מגורדת ורוטב רוזה. מנה טעימה, מנחמת ועשירה בריחות וטעמים מהמטבח האיטלקי.

צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
40 דקות
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

4 חצילים בינוניים
מוצרלה טבעונית מגורדת (אופציונלי)
שמן זית
4 צנצנות רוטב רוזה נדיה'ס
חצי כוס קשיו קלוי טבעי
מים רותחים
חצי כפית מלח
6 כפות פירורי לחם
שמן חמניות לטיגון
חופן עלי בזיליקום
אופן הכנה
1 שמים את הקשיו לתוך קערה ומכסים עם מים רותחים. שמים בצד משך 15 דקות.
2 פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי חצי סנטימטר.
3 מטגנים את פרוסות החציל בשמן חמניות חם במחבת רחבה. לאחר הטיגון מניחים על צלחת מרופדת ברב מגבת.
4 מסננים את הקשיו ומעבירים אותו לכוס של בלנד מוט. מכסים עם מים, מוסיפים את המלח וטוחנים עד לקבלת בלילה חלקה לגמרי.
5 מוזגים מצקת של רוטב רוזה בתחתית של פיירקס, ומעל מניחים שכבה של חצילים. מכסים עם עוד רוטב רוזה, ומוסיפים 2 כפות של קרם קשיו ,חופן מוצרלה טבעונית וכמה עלי בזיליקום חתוכים גס. חוזרים חלילה על כל התהליך עד שמקבלים מספר שכבות
6 מעל השכבה העליונה מפזרים את פירורי הלחם, מזלפים טיפת שמן זית ומכניסים לתנור חם (220 מעלות) משך רבע שעה. מגישים ישר מהתנור.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם

    אולי יעניין אותך גם:

    ארץ הזית

    הילה אלפרט | 16.09.2024

    כולם היו זניי

    הילה אלפרט | 16.09.2024

    על תווים ותוויות

    הילה אלפרט | 16.09.2024