השקשוקה עם הטוויסט המפתיע של נדיה אליס

מתכון קל, פשוט וטעים לשקשוקה בגרסא הטבעונית של נדיה אליס. מנת שקשוקה פיקנטית, טעימה, מושלמת לבראנץ' ולא רק.

צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
50 דקות
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לרוטב:
2 פחיות גרגירי חומוס להכנה יכין
7 שיני שום
חתיכת ג'ינג'ר קטנה
400 גר עגבניות שרי
3 פלפל צ'ילי חריף
2 פחיות עגבניות חתוכות דק יכין
1 כפית כמון
2\1 כפית כורכום
כף סוכר
200 מל שמן זית
1 כפית מלח
ל"ביצים":
150 גרם טופו קשה חתוך לקוביות (1/2 חבילה)
100 גר גרגירי תירס
4 כפות קמח חומוס
כפית אבקת אפייה
כפית חומץ
כפית מלח הודי שחור קאלה נמק
כפית חרדל
1/2 כפית כורכום
להגשה: חבילת באן (קפוא זן)
אופן הכנה
1 מכינים את הרוטב: כותשים את שיני השום (דואגים להשאיר אותם "שלמים"), חותכים לאורך את הצ'ילי, חותכים את הג'ינג'ר לרצועות דקות מאוד ומסננים את גרגירי החומוס.
2 במחבת מערבבים את כל רכיבי הרוטב, מכסים עם רדיד אלומיניום עושים חורים ומשאירים על האש כחצי שעה.
3 בינתיים מכינים את ה"ביצים": מכניסים את כל המרכיבים במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מסה חלקה (להוסיף מים רק במידת הצורך)
4 מכניסים לרוטב כף-כף של מסת "ביצים" בכל רחבי המחבת, מכסים ומשאירים על אש קטנה 10-15 דקות.
5 כשמסת ה'ביצים' יחסית יציבה למגע, מכבים את האש ונותנים לשקשוקה לנוח כמה דקות להתייצבות לקראת ההגשה.
6 מחממים את הבאנים בתנור וממלאים אותם עם מלא שקשוקה טעימה
7 מחממים את הבאנים לפי הוראות היצרן (באידוי או במיקרו) וממלאים אותם עם מלא שקשוקה טעימה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם

    אולי יעניין אותך גם:

    ארץ הזית

    הילה אלפרט | 16.09.2024

    כולם היו זניי

    הילה אלפרט | 16.09.2024

    על תווים ותוויות

    הילה אלפרט | 16.09.2024