שווארמה טופו וחומוס בהכנה ביתית של נדיה אליס

מתכון קל להכנה למנה מנחמת של שווארמה טבעונית עם טופו עשירה בריחות וטעמים לצד חומוס קרמי ביתי שכיף לנגב עם פיתה.

צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
45 דקות
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לשווארמה:
חבילת טופו
3 כפות סויה
1 כף רסק עגבניות של יכין
1 כף שמן חמניות
2 כפיות כמון
1 כפית עשן נוזלי
1 כפית פפריקה
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית טימין יבש
1/2 כפית אבקת שום
1/4 כפית אבקת צ'ילי
1/4 כפית אבקת בצל
לחומוס:
חומוס להכנה מזן זהבית של יכין
כוס טחינה גולמית
מיץ מלימון אחד
שן שום
1/2 כפית מלח
1/2 כוס מים
1/4 כפית כמון
כף שמן זית
לקישוט:
פטרוזיליה קצוצה
שמן זית
מיץ לימון
פפריקה
עגבניה
אופן הכנה
לשווארמה:
1 חותכים את הטופו לחצי ובעזרת קולפן חותכים פרוסות דקות.
2 מערבבים את כל שאר הרכיבים בקערה, מכניסים את הטופו ומערבבים בעדינות כדי לא לשבור את החתיכות
3 מניחים את הטופו על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה, ואופים 20-30- דקות בתנור מחומם מראש (190 מעלות) עד שהטופו מתייבש קצת
4 מעבירים את הטופו למחבת עם 1/3 כוס מים, מכסים ומבשלים על אש בינונית-גבוהה עד שהמים נספגים לגמרי.
לחומוס:
1 מסננים את גרגירי החומוס ומכניסים למעבד מזון יחד עם שאר המרכיבים וטוחנים עד למרקם חלק.
2 מניחים את החומוס על צלחת הגשה ומעל מניחים את השווארמה.
3 מזליפים מעל מעט שמן זית ומיץ לימון, מפזרים קצת פפריקה, קצת פטרוזיליה קצוצה וקצת צ'ילי קצוץ, וכמה פרוסות של עגבנייה טרייה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם

    אולי יעניין אותך גם:

    ארץ הזית

    הילה אלפרט | 16.09.2024

    כולם היו זניי

    הילה אלפרט | 16.09.2024

    על תווים ותוויות

    הילה אלפרט | 16.09.2024