קדירה מנחמת ועשירה של ירקות שורש ביין של נדיה אליס

מנה עיקרית לארוחה מפונפנת. מתכון קל להכנה לקדירת ירקות חמה, ביתית ומנחמת. מנה טעימה ועשירה בירקות שורש, ירוקים ותוספת של יין.

צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
כשעה
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 כפות שמן זית
2 בצלים
כרישה
10 שיני שום קלופות
4 גזרים צבעוניים
2 שורש פטרוזיליה
3 לפת
2 תפוחי אדמה בינוניים
2 בטטות בינוניות
1 שורש סלרי
1 קולרבי
100 גרן ערמונים קלווים בוואקום
2 ענפי טימין
רוזמרין
2 ענפי מרווה
4 עלי דפנה
2 כוסות יין אדום
2 כפות סילאן
1 כפית מלח גס
2 כפית פלפל שחור גרוס
קופסת חומוס ענק
חביחת סייטן קפוא בסגנון ביתי
אופן הכנה
1 שוטפים את כל הירקות ומסננים את גרגירי החומוס.
2 חותכים את הבצל לחתיכות גדולות. חותכים את הלפת, הקולרבי ושורש הסלרי והפטרוזיליה לרבעים, את הגזרים לטבעות עבות, את הכרישה לטבעות דקות, ואת תפוחי האדמה והבטטה לקוביות בינוניות. את הערמונים חותכים לחצי ואת הסייטן לקוביות.
3 בסיר רחב וכבד שמתאים לתנור מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל והכרישה. אחרי כ-3 דקות מוסיפים את שיני השום ומטגנים עוד דקה
4 מכניסים לסיר את הגזר ותפוחי האדמה ומערבבים 3-4 דקות. מוסיפים את שאר הירקות, ומערבבים כ-5 דקות עד שכל הקוביות מצופות בשמן ומתחילות להתרכך. אחרונים מוסיפים את גרגירי החומוס והערמונים וקוביות הסייטן.
5 מוסיפים את היין ומים עד ל-3/4 מגובה הירקות ומוסיפים את הסילאן .
6 בשקית בד לבישול (סנו) מכניסים הרבה טימין/מרווה/רוזמרין/עלי מרווה ומכניסים את השקית לתוך סיר. מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
7 מבשלים כחצי שעה על אש קטנה ואז מעבירים לתנור שחומם מראש (200 מעלות) עד שהירקות רכים והרוטב הצטמצם. בעת ההגשה מוציאים את שקית הבד עם הריחות.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם