"דג" ברוטב רוזה, לימון וצלפים על מצע ניוקי של נדיה אליס

הגרסא הטבעונית של נדיה אליס למנת דג: "דג" טופו עם מרקם עשיר וטעים ממש כמו של דג אמיתי! על מצע של ניוקי ברוטב רוזה.

צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
20 דקות
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לדגים:
חבילת טופו (300 גרם) של ליב אורגניק
חצי קופסת גרגרי חומוס ענק של יכין
חופן אצות ווקאמה
שני דפים אצות נורי
שתי כפות שמן חמניות
כפית מלח שטוחה
150 גר קמח אורז
שמן חמניות לטיגון
לרוטב:
רוטב רוזה נדיה'ס
גרידה מחצי לימון
מיץ מחצי לימון
טימין טרי
2 בצלי שאלוט
חופן צלפים במלח
לניוקי:
חבילת ניוקי
כף מלח גס
אופן הכנה
1 מכינים את ה"דגים": מייבשים את הטופו עם נייר רב מגבת ומסננים את החומוס. חשוב: שמים את מי החומוס בצד לטובת הקינוח!
2 במעבד מזון מכניסים את הטופו, את גרגירי החומוס, את אצות הווקאמה, את המלח ואת שתי הכפות שמן. טוחנים עד לקבלת משחה חלקה ויחסית יבשה.
3 חותכים לארבע כל אחד מדפי הנורי. משטיחים מעל כמה כפות של המסה של הטופו ומעבירים לתוך קמח האורז
4 מחממים כמה כפות שמן חמניות במחבת רחבה ומכניסים את ה"פילטים" בצד של הטופו וכשהאצה למעלה חמה, מסובבים את הפילט על הצד של האצה לעוד 30 שניות אחרונות. מוציאים ושמים בצד
5 בינתיים מרתיחים סיר מים עם כף גדושה של מלח גס. במקביל קוצצים את השאלוט ומטגנים אותו 3-4 דקות בכמה כפות של שמן חמניות באותה המחבת של ה"דג". מוסיפים את הרוטב רוזה, את גרידת הלימון, את הצלפים השטופים מהמלח ומיץ הלימון. במידת הצורך ניתן להוסיף כמה כפות של מים כדי לדלל את הקרם.
6 כשהמים רותחים, מכניסים את הניוקי ומבשלים אותם עד שהם צפים (בערך 2 דקות). מסננים אותם ומעבירים לצלחת הגשה
7 מגישים את ה"דג" יחד עם הרוטב על מצע של ניוקי.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם

    אולי יעניין אותך גם:

    ארץ הזית

    הילה אלפרט | 16.09.2024

    כולם היו זניי

    הילה אלפרט | 16.09.2024

    על תווים ותוויות

    הילה אלפרט | 16.09.2024