מאפה ירקות צלויים בתנור של בתיה שורק

מתכון קל להכנה של בתיה שורק למנת טיאן ירקות. מנה מושלמת שהגיעה אלינו מפרובאנס שבצרפת, היא למעשה מאפה ירקות צלויים בתנור עם מגוון רחב של ירקות: קישואים, עגבניות, תפוחי אדמה ועוד. מנה מושלמת לראש השנה ולא רק.

צילום: ליאור אשכנזי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1/4 כוס שמן זית
3 בצלים סגולים
3 שיני שום כתושות
4- 5 עגבניות תמר בשרניות
4-5 קישואי זוקיני
1/2 כוס עלי בזיליקום
2 כפות עלי טימין
מלח גס ופלפל
כף רסק עגבניות
אופן הכנה
1 לפרוס דק את הבצל בעזרת מעבד המזון
2 לשים במחבת 2 כפות שמן זית ולטגן עד להזהבה את הבצל יחד עם השום
3 לפרוס את הזוקיני, העגבניות ותפוחי האדמה בדסקית הפריסה העבה של מעבד המזון או בסכין חדה
4 בתבנית חרס יפה להגשה , לפרוס נייר אפייה לסדר את הבצל בתחתית הכלי ולפזר מעל עלי טימין
5 לסדר כמניפה בצורה שהירקות יעמדו את הירקות לסירוגין -זוקיני עגבנייה ותפוח אדמה. לפזר מעל עלי בזיליקום קצוצים .
6 בקערה קטנה לערבב שמן זית , אורגנו יבש וכף רסק עגבניותולהבריש את הירקות ,לפזר מלח גס ופלפל ולהכניס לתנור לחום 180 מעלות
7 ברגע שהמנה מזהיבה היא מוכנה. להוציא מהתנור ולהגיש חם

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם