מרק VELLUTATA-מרק הגזר הקטיפתי המפורסם של נדיה אליס

ה- מתכון למרק המפורסם של נדיה אליס. מרק גזר קר וקטיפתי לצד לחם כפרי וקריספי. מנת פתיחה מושלמת לארוחת ערב רומנטית.

צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
כשעה וחצי
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

10/12 גזרים יפים
שני בצלים
כוס יין לבן
שמן זית
מלח ופלפל
גרידה מלימון אחד
שמנת לבישול ויטאריז
לחם כפרי
שן שום
אופן הכנה
1 שוטפים היטב את הגזרים כי לא נקלף אותם. נחתוך אותם לחתיכות גסות.
2 מקלפים את הבצל וחותכים אותו לחתיכות גסות
3 מחממים כמה כפות של שמן זית בסיר למרק. כשהשמן חם מכניסים את הבצל ומטגנים כמה דקות, עד שהבצל מוזהב היטב
4 מכניסים את הגזרים החתוכים, מערבבים כמה דקות עד שרואים שהגזר מתקרמל
5 מעלים את האש להכי גבוה ומוזגים את היין הלבן תוך כדי ערבוב. היין יתאדה תוך דקה או שתיים, וממשיכים לערבב תוך כדי
6 כשהיין לגמרי התאדה ואין נוזלים בכלל בתחתית הסיר, מוסיפים מים עד שמכסים את הגזרים. מוסיפים מלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כמה שיותר זמן (מינימום חצי שעה, עדיף שעה או אפילו שתיים!)
7 מכניסים את הבלנדר מוט ישר לסיר וטוחנים עד לקבלת קרם קטיפתי. נותנים לקרם להתקרר לגמרי לפני ההגשה.
8 לקראת ההגשה, פורסים את הלחם וחותכים מקלות עבים. מעבירים את שן השום מעל פני שטח הלחם, מזלפים טיפת שמן זית ומכניסים לתנור מחומם מראש (220 מעלות) לכ-7 דקות (עד שהלחם שחום).
9 מגישים את הקרם קר בקערה. בעת ההגשה מגרדים גרדת לימון מעל המרק, מוסיפים במרכז כף שמנת לבישול, ומניחים בצד מקל קרוסטינו חם.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם

    אולי יעניין אותך גם:

    ארץ הזית

    הילה אלפרט | 16.09.2024

    כולם היו זניי

    הילה אלפרט | 16.09.2024

    על תווים ותוויות

    הילה אלפרט | 16.09.2024