דג בסגנון ויאטנמי של משה בדישי
צ’ה קה – מנת דג ויאטנמי במרינדה מעולה ומאוזנת של משה בדישי מתוך "טוק טוק – עוצרים לאכול במזרח"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
300 גרם פילה לוקוס נקי חתוך לקוביות של 2 ס”מ
4 גבעולי בצל ירוק חתוך לרצועות דקות
1 חופן שמיר קצוץ גס
300 גרם אטריות אורז דקות/מרובעות-מבושלות ומקוררות
למרינדה:
כף שורש כורכום מגורד
2 כפות ג’ינג’ר קצוץ
כף סוכר
½ כפית מלח
כף חומץ אורז
2 כפות יוגורט
להגשה:
עלי חסה
עשבי תיבול -ריחן, בזיל תאילנדי, נענע כוסברה שמיר
רוטב נוק צ’אם
חופן בוטנים קלויים
אופן הכנה
מכיוון שזו מנה שמכינים על השולחן וחולקים בה כולם משתתפים בהכנה
1 המרינדה: טוחנים בבלנדר את כל חומרי הגלם עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.
2 מערבבים את הדג עם המרינדה ומניחים למנוחה של כ – 4 שעות לפחות
3 מחממים מחבת/גריל וצורבים את הדג מכל הצדדים
4 מחלקים את האטריות בארבע קערות יחד עם עשבי תיבול, בוטנים ועלה חסה אחד בכל קערה
5 אל מחבת חמה מוסיפים את שאריות המרינדה, הדג, השמיר והבצל הירוק ומבשלים עד שהרוטב מבעבע קלות
6 מחלקים מן הדג לקערות, מניחים אותו על גבי אטריות האורז
