בורקס מים טורקי עם גבינה תרד ובצל מקורמל של שחר "פודיק"
מתכון של שחר "פודיק" לבורקס מים טורקי רך מבפנים, קריספי מבחוץ עם מלא שכבות במילוי מטריף של גבינה, תרד ובצל מקורמל. וואו כמה שזה טעים!

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה ורבע
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
תבנית 50*40
750 גרם קמח לבן
7 ביצים L
125 גרם מים
20 גרם מלח
175 גרם חמאה
120 גרם שמן
למילוי:
2 כפות שמן זית
500 גרם גבינת פטה
700 גרם גבינה צהובה
2 חבילות תרד טורקי
1 בצל לבן
1 כפית מלח
0.5 כפית אגוז מוסקט
0.5 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
1 למילוי: טגנו בצל לבן עד לקירמול, קצצו 2 חבילות תרד טורקי תוסיפו וערבבו, אל דאגה הנפח של עלי התרד יקטן מאוד!. תוסיפו מעט אגוז מוסקט ערבבו וסננו מעל קערה – לחצו מעט שיצאו הנוזלים מהתרד, תנו לזה להתקרר. אח"כ תוסיפו את הגבינות וערבבו.
2 במיקסר קנווד Titanium Chef Patissier XL (שהוא גם מחמם גם שוקל וגם לש מעולה) המיסו חמאה ושמן עד להמסה מוחלטת, כוונו לתוכנית חימום בעוצמה 7 או 8 הפעילו ותנו למיקסר לעשות את העבודה ולהמיס הכל. לאחר מכן שמרו בקערה.
3 העבירו את המיקסר למצב שקילה ותוסיפו 750 גרם קמח לבן מנופה, 7 ביצים, 20 גרם מלח, 125 גרם מים ותלושו עם וו לישה בעוצמה המינימלית מספר דקות עד שיתקבל בצק רך, אם קצת נוזלי אפשר להוסיף עוד קצת קמח. אם מעט קשה אפשר עוד חלמון ביצה או מעט מים. העבירו את הבצק לשיש ותלושו.
4 חלקו אתה הבצק ל-8 חתיכות וכדדרו כדורים כמו בסרטון, העבירו לקערה כסו למנוחה שעה.
5 אחרי שעה רדדו כל כדור דק דק קמחו מעט גם את השיש והמשיכו לפתוח אותו עם הידיים ממש דק עד שיהפוך למעט שקוף! זהירות לא לקרוע. * אפשר להניח כל פעם דף אחד בין 2 ניירות אפייה כדי שלא יתייבש.
6 שמנו תבנית 40X50 בתערובת השמן והחמאה והניחו בצק דק אחד והדקו. הברישו אותו בחמאה והשמן. מיד לאחר מכן הרתיחו מים עם מלח ובשלו עוד כדור בצק שרידדתם כ-30-50 שניות בלבד והציאו לייבוש של דקה או שתיים ומיד הניחו על הבצק הקודם, מרחו אותו גם בחמאה וכך חזרו על הפעולה עוד פעמיים (שכבה תחתונה + 2 נוספות=3 שכבות).
7 פזרו חצי ממלית הגבינות והתרד, בשלו שוב בצק שרידדנו והניחו מלמעלה פעמיים. הברישו כל פעם בתערובת החמאה והשמן כמובן. בסיום הניחו שכבת בצק דקיקה ללא בישול במים (כמו הראשונה). והדקו.
8 הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות (לא טורבו) חום עליון תחתון לכ-60 דקות או עד שלמעלה משחים יפה וקריספי. הוצאו חכו שיצטנן וחתכו, תגישו עם מלפפון חמוץ ביצה קשה ופזרו זעתר.