מרק גזר פיקני של ג'יימי אוליבר

מתכון מנצח לימים גשומים, מרק גזר לחורף חם וטעים

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים ל- 4 מנות
800 גרם גזר לבן
1 בצל
2 שיני שום
חתיכת ג’ינג’ר (5 סנטימטר)
שמן זית
1 כפית גרגירי כמון
1 גאראם מסלאה
200 גרם עדשים כתומות
4 חתיכות של פפדאם לא מבושלות
1.5 ליטר ציר ירקות אורגני
4 כפות יוגורט טבעי
4 גבעולים של כוסברה
אופן הכנה
1 מחממים תנור מראש ל180 מעלות
2 שמים בצד שני גזרים להמשך. מקלפים את הבצל וחותכים לחתיכות גסות יחד עם שאר הגזרים.(משאירים את הקליפה).
3 מקלפים וקוצצים דק את השום וג’ינג’ר
4 מבשלים במחבת על אש בינונית מבשלים את הבצל וגזר עם כף שמן זית במשך 20 דקות או עד הזהבה. דואגים לערבב כל הזמן.
5 מוסיפים את השום וג’ינג’ר ומפזרים מעל את זרעי הכמון, כפית גאראם מסאלה והעדשים.
6 מבשלים הכל יחד לעוד 5 דקות.
7 שוברים פנימה בגסות את חתיכות הפפדאם הלא מבושלות ואת ציר הירקות.
8 מבשלים על אש נמוכה עוד 20 דקות. מוסיפים טיפת מים במידת הצורך.
9 בינתיים מקלפים רצועות דקות מהגזרים שהשארנו בצד. מקלפים עד שמגיעים לליבה הקשה ועצית.
10 מבשלים את הרצועות במים רותחים כ30 שניות.
11 מסננים ומייבשים ומתבלים במלח. מעבירים לתבנית אפיה משומנת (שכבה אחת בכל תבנית) צולים כ15 דקות או עד שמזהיב וקריספי.
12 מתבלים את המרק לפי הטעם.
13 מוסיפים את היוגורט ומעבירים לקערות הגשה. מעל כל קערה מפזרים עלי כוסברה וניגעת גארא מסלאה ומקשטים ברצועות הגזר הקריספיות. ניתן לטפטף קצת שמם צ’ילי למראה מבריק.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות