מוס שוקולד לבן וג'לי רימונים של הנס וגלית ברטלה
הנס וגלית ברטלה במתכון מעולה לקינוח שוקולד לבן עם נגיעות כוסברה על ג’לי רימונים שאתם חייבים להכין
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לג’לי רימונים:
3.5 כפות סוכר
1 כוס מיץ רימונים
1 כוס מיץ לימון
2 גרם ג'לטין
1 כף מים
0.25 כוס גרגירי רימונים
למוס שוקולד לבן:
0.5 כוס חלב
300 גרם שוקולד לבן
4 גרם ג'לטין
1 גרם גרידת לימון
7 גרם גרגירי כוסברה (כתושים במכתש ועלי)
1.5 מיכלי שמנת להקצפה
גרם גרגירי רימונים (לכוס)
לקישוט:
מעט איזומלט (תחליף סוכר)
אופן הכנה
לג’לי רימונים:
1 משרים ג’לטין במים קרים במשך 20 דקות
2 מחממים מיץ לימון, מיץ רימון וסוכר
3 ממיסים את הג’לטין במיקרוגל כ- 20 שניות ולהוסיף לנוזל
4 יוצקים לכוסות הגשה ומקפיאים כחצי שעה. מוציאים ומפזרים גרעיני רימונים
למוס השוקולד הלבן:
1 משרים חלב עם גרידת לימון וגרגירי כוסברה למשך הלילה
2 משרים ג’לטין במים קרים במשך 20 דקות
3 מרתיחים את תערובת החלב והתבלינים. להוריד מהגז ולכסות למשך חצי שעה
4 מסננים במסננת צפופה או דרך בד ומוסיפים את הג’לטין שהמומס
5 מוסיפים את התערובת הנוזלית לשוקולד ב- 3 פעמים, עד לקבלת מסה יציבה. מצננים
6 מקציפים במיקסר שמנת מתוקה
7 כשהמסה מתקררת ומגיעה לטמפרטורה של 35-45 מעלות מקפלים פנימה את השמנת המוקצפת
טוויל סוכר לקישוט:
1 מפזרים על משטח סיליקון מעט איזומלט בשכבה דקה ומניחים מעליו משטח סיליקון נוסף
2 אופים בתנור בחום של 170 מעלות עד שהאיזומלט נמס (כ- 10 דקות). מוציאים מהתנור, מצננים. כשהתמיסה מתקשה חותכים אותה לחתיכות
להגשה:
1 מזלפים חצי מכמות המוס לכוסות הג’לי, חותכים פיננסייה לקוביות ומעליו יוצקים את יתרת המוס, מפזרים מעל גרגירי רימונים ומניחים את טוויל הסוכר
