דג עטוף ביוגורט של עומר מילר
אין כמו דג עטוף ביוגורט ובצל ירוק עם שיפודי ברוקומוני וויניגרט עם טוויסט אסייתי שלא נראה כמותו
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 דג לברק שלם במשקל של כ- ½ ק״ג
200 מ״ל יוגורט עיזים
3 שיני שום
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
כפות שמן זית
3 גבעולי בצל ירוק
6 גבעולי ברוקומיני
1 פלפל חריף
לרוטב ויניגרט:
2 כפות סוכר דקלים או סוכר חום
0.5 מיץ לימון
1 שן שום
1 כף רוטב דגים
1 צרור כוסברה טריה
אופן הכנה
1 שמים את היוגרט בקערה ומוסיפים שיני שום קצוצות גס
2 מוסיפים מעט כורכום ומלח ומערבבים
3 חורצים מעט את הדג משני צדדיו ומניחים על גבי תבנית
4 מורחים את הדג בשמן זית
5 מזלפים את היוגורט על גבי הדג
6 מלפפים את הדג בגבעולי בצל ירוק וקושרים קלות
7 מניחים את הדג על גבי הגריל או בתנור שחומם מראש על 220 מעלות למשך 25 – 15 דקות
8 משפדים ברוקומיני ופלפל חריף על שיפודים
9 מתבלים את השיפודים בשמן זית ומניחים על הגריל או בתנור
הכנת הויניגרט:
1 מכניסים לבלנדר מוט סוכר דקלים קצוץ, מיץ לימון, שן שום קצוצה, רוטב דגים וכוסברה וטוחנים
2 מגישים את הדג ושיפודי הברוקומיני והפלפל לצד רוטב הוינגרט ושארית תערובת היוגורט
