מתכון ליאנסונייה (עוגת סולת ושמן זית) של נוף עתאמנה
מתכון ליאנסונייה – עוגת סולת ושמן זית קלילה וטעימה, מתאימה גם לקינוח בסוף הארוחה וגם בתור חטיף לאורחים, וקלה מאוד להכנה
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
כוס וחצי סולת
חצי כוס קמח
2 כפות קצח
2 כפות שומשום קלוי
2 כפות סוכר
כפית שמרים
כף זרעי אניס טחונים
קורט מלח
חצי כוס שמן זית גלילי קלאסי
כוס מים
2 כפות זרעי אניס שלמים
סירופ:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
כפית מיץ לימון
אופן הכנה
1 שמים את זרעי האניס השלמים יחד עם כוס המים ומביאים לרתיחה, מכבים ומורידים מהאש.
2 שמים את חומרי הסירופ בסיר ומביאים לרתיחה, מבשלים כשתי דקות ומכבים את האש.
3 שמים את כל החומרים היבשים בקערה ומערבבים יחד, מוסיפים את שמן הזית ומערבבים היטב ולאחר מכן את המים יחד עם זרעי האניס (חשוב לוודא שהחליטה התקררה מעט והפכה להיות פושרת). לשים כמה שניות לקבלת בצק אחיד.
4 מורחים בשמן תבנית אפייה ומשטחים את הבצק לעובי של כ3 או 4 ס"מ. חורצים את פני הבצק לריבועים ושמים לתפיחה למשך כחצי שעה.
5 לאחר חצי שעה מברישים את פני הבצק במעט מסירופ הסוכר שהכנו ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לאפייה למשך כחצי שעה או עד שהיא מזהיבה.
6 מוציאים ומשקים בסירופ סוכר.