קוביות לברק ותרד עם טחינה של יריב מלילי
מתכון טעים ומיוחד עם דג לברק של יריב מלילי מתוך התוכנית "ים של דגים" עם יחי זינו
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מצרכים לדגים:
120 גרם פילה דג לבן ויציב (לברק, אינטיאס, מוסר) נקי מעור ועצמות
בצל לבן גדול קצוץ לקוביות
חופן עלי עלי תרד או רוקט
תבלין זעתר ושומשום
1 פלפל חריף קצוץ דק
שמן זית
שמן קנולה
3-2 שיני שום קצוצות גס
4 כפות טחינה (מתובלת)
מצרכים לטחינה:
100 גרם טחינה גולמית ללא תוספת מלח
מים עד לסמיכות רצויה (אני עושה חצי חצי)
חצי כפית פלפל לבן
מיץ מחצי לימון
מלח לפי הטעם
אופן הכנה
הכנת הדגים:
1 מייבשים את הבצל ללא שמן על מחבת נון סטיק עד שמזהיב טיפה.
2 מטגנים את הבצל בשמן קנולה עד שהוא שחום ומתוק כמעט כמו ריבה. מורידים מהאש ומסננים משמן.
3 במחבת עם מעט שמן זית (ולפי הסדר שכתוב) צולים את השום והפלפל החריף מעט
4 ממליחים את קוביות הדג ומוסיפים. צורבים עד שהקוביות לבנות מבחוץ
5 מוסיפים את הבצל המטוגן והתרד. מערבבים במחבת לדקה ומוציאים מהאש.
6 בצלחת מתאימה שמים את הטחינה, את הקוביות דג מעל ומפזרים את תבלין הזעתר.
הכנת הטחינה:
1 בבלנדר מוט טוחנים הכל יחד למרקם חלק (חשוב לערבב טוב !) ומקררים חצי שעה לפני ההגשה.