זנגולה – סופגניה מטוגנת מהמטבח העיראקי
מתכון לזנגולה – סופגנייה מטוגנת מדהימה עם מלא סירופ, היא גם פרווה כך שמתאימה לקינוח לכל ארוחה
זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
500 גרם קמח לבן
1 כף שמרים יבשים או 35 גרם שמרים טריים
1/4 כפית מלח
2 כפיות סוכר
3-4 כוסות מים פושרים
שמן קנולה או חמניות לטיגון
לסירופ הסוכר:
כוס ושליש מים
2.5 כוסות סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 כפות סירופ מייפל
כף מיץ לימון
אופן הכנה
1 להכניס את חומרי הבצק לקערה ולערבב עד שמתקבלת תערובת סמיכה כמו של פנקייק
2 מכסים את הקערה בניילון נצמד להתפחה
3 מורידים את הניילון, מערבבים את הבצק שתפח, מכסים ומתפיחים שוב
4 ממלאים מחבת בשמן לטיגון כ-1/3 גובה המחבת
5 מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם חור קטן, מזליפים את הבצק ישירות למחבת בצורת ספירלה ליצירת צורת הזנגולה
6 מטגנים משני הצדדים עד להזהבה ומוציאים לנייר סופג
מכינים את הסירופ:
1 מכניסים את חומרי הסירופ בסיר קטן על הכיריים
2 מביאים לרתיחה, מסירים מהאש ומצננים
3 טובלים את הסופגניות בסירופ לפני ההגשה