פשטידת זוקיני קלה להכנה
אי אפשר לטעות עם הפשטידה הזו, תמיד מצליחה, טעימה ובריאה

מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
4-5 זוקיני גדולים מגוררים גס (עם הקליפה) וסחוטים מנוזלים
2 בצלים בינוניים מגוררים גס וסחוטים מנוזלים
1 תפוח אדמה גדול מקולף מגורר דק וסחוט מנוזלים
1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
2 ביצים L
2 שיני שום כתושות
1 גביע שמנת חמוצה
1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כוס קמח תופח
4-5 כפות פירורי לחם
80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 175 מעלות
2 מכניסים לקערה את הירקות המגורדים עם הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים היטב
3 מוסיפים את הביצים, שום כתוש, שמנת, גבינה צהובה, מלח ופלפל שחור, קמח תופח ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה חמוצה
4 משמנים תבנית אפייה ומפזרים בתחתית שלה פירורי לחם (להשאיר קצת לפזר מעל הפשטידה)
5 יוצקים את תערובת הפשטידה ומיישרים לאחידות גובה. מפזרים את שארית פירורי הלחם
6 מפזרים קוביות חמאה בתוך התערובת למקסימום טעם
7 מכניסים לתנור ל 35-40 או עד שהפשטידה מתייצבות וזהובה (ניתן להכניס קיסם עץ שאמור לצאת נקי כשהפשטידה מוכנה)
אפשר גם עם קישואים רגילים ? או חייב זוקיני ?
ליהי says:
המתכון הספציפי הזה הוא עם זוקיני, אבל בהחלט אפשר לנסות עם זוקיני
המתכון הספציפי הזה הוא עם זוקיני, אבל בהחלט אפשר לנסות עם זוקיני
רועי says: