מה עושים כשהילד מתלונן על כאבי בטן וכל הבדיקות יוצאות תקינות?

עצירות, סטרס או אולי דווקא רגישות למזון? כך תוכלו לעזור לילדיכם למצוא את הגורם לכאבי בטן.

כאב בטן בילדים היא אחת התלונות הנפוצות בעולם רפואת הילדים.

הסיבות השכיחות לתופעה יכולות להיות עצירות, אי סבילות למזון כלשהו או מחלה קלה של מערכת העיכול שנגרמת על ידי חיידק או טפיל. כדי לשלול מחלה קשה יותר (צליאק, מחלות מעי דלקתיות וכ”ו), רופא הילדים ינהל שיחה מפורטת עם ההורים, ויבצע בדיקה גופנית. במידת הצורך ישלח גם לבדיקות מעבדה. במידה וכל הבדיקות יוצאות תקינות, ולא נמצאה פתולוגיה אמיתית לבעיה, האבחנה הניתנת היא “כאבי בטן פונקציונאליים”, כלומר, כאבי בטן ללא ממצא אורגני.

מה אתם יכולים לעשות?

  • לילדים יש קושי להגדיר “כאב”. פעמים רבות תחושות שמוכרות לנו, המבוגרים, כמו גזים וצורך ללכת לשירותים, מפורשות אצלם ככאב והם מתלוננים.
  • מעבר לשלילת מחלות “אמיתיות” על ידי רופא הילדים, מומלץ לבדוק אם כאבי הבטן מופיעים כתגובה לאכילת מזון כלשהו על ידי ניהול מעקב יומי אחר הרגלי האכילה של הילד.
  • בנוסף, כדי למנוע מצב של כאב בטן כתוצאה מעצירות, כדאי לשים לב לתדירות היציאות של הילד, ולתוכן הצואה, ומרקמה. במידה והיא נוקשה, יש להקפיד על שתיית מים מרובה ולאכול ירקות וסיבים.
  • בנוסף, ישנם דיווחים בודדים על תדירות גבוהה יותר של כאבי בטן על בסיס רגשי של ילדים הנמצאים בסטרס, אבל זה נושא שטרם הוכח באופן מחקרי.
  • אם עקבתם אחר הילד והרגליו, הבדיקות לא הראו ממצא חריג והתלונות עדיין ממשיכות, כדאי לפנות ליעוץ רופא גסטרואנטרולוג ילדים.

מומלץ לקרוא גם:

הילד משלשל ומקיא? אולי הוא סובל מדלקת המעי (גסטרואנטריטיס)

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות