מה עליך לעשות אם נחשפת לאבעבועות רוח בזמן ההריון?

רופא הילדים, ד"ר אופיר בר און , מסביר: האם יש סכנה בהיחשפות לאבעבועות רוח בזמן ההיריון?

אבעבועות רוח (varicella) היא מחלה ותיקה שקיימת בכל העולם כבר למעלה ממאה שנה. זוהי מחלה ויראלית מדבקת, העוברת בקלות בין בני אדם, דרך הפרשות, כגון רוק, נזלת, שיעול, וגם במגע ישיר עם הפצעים האופייניים שיש על גבי העור.

למעלה מ- 90% מהמבוגרים בישראל חלו באבעבועות רוח כשהיו ילדים קטנים בעצמם, לפני 20-30-40 שנים, שכן בעבר היה נהוג להדביק את הילדים בכוונה. היו לוקחים ילד בריא ושולחים אותו לישון במיטה יחד עם ילד חולה כדי שהוא ידבק. ואכן, ילד חולה מפיץ את הוירוס בזמן שיש לו פריחה. חשוב לדעת שילד שחולה באבעבועות רוח הוא מדבק אפילו יומיים-שלושה לפני שמתחילה הפריחה על הגוף.

בשנים האחרונות לא נהוג עוד להדביק את הילדים בכוונה. במקום זאת, קיים חיסון נגד אבעבועות רוח. הוא ניתן לילדים בגיל שנה, ומנה נוספת בגיל 6 שנים. חיסון זה מונע, כמעט באופן מוחלט, את המחלה.

אדם שחלה באבעבועות רוח בעבר או שקיבל חיסון למחלה, הוא מוגן כעת, ולא יכול להידבק שוב. הדבר נכון גם לגבי אישה בהריון – אם היא חלתה באבעבועות בעבר היא מוגנת, ואין כל סכנה לה או לעובר שברחמה.

מתכננת הריון? בדקי אם נדבקת או חוסנת

כאשר אישה מתכננת להיכנס להריון, עליה לבדוק אם חלתה או חוסנה בעבר כנגד אבעבועות רוח. במידה ואין עדות להדבקה בעבר ולא ניתן חיסון לאבעבועות רוח בזמן האחרון – האישה תקבל חיסון, ליתר בטחון. זאת מאחר והידבקות במחלה עלולה לסכן את העובר בבטנה של החולה.

אישה בהריון שנמצאת במגע עם חולה באבעבועות רוח – חייבת לגשת מיידית לרופא הנשים שלה. במידה ולא ידוע אם היא חלתה בעבר – ניתן לערוך לה בדיקת דם ולבדוק את רמת הנוגדנים כנגד הוירוס הגורם למחלה. אם האישה חלתה בעבר, או אם קיבלה חיסון בעצמה, הגוף שלה ייצר נוגדנים כנגד הוירוס. היא תהיה מוגנת וכך גם העובר. במקרה אחר, נדיר יחסית, רופא הנשים שלה כנראה ימליץ לה על טיפול תרופתי כנגד הוירוס. גם העובר, כאשר ייוולד, יידרש לקבל טיפול תרופתי.

מומלץ לקרוא גם:

לתינוק יש צהבת – האם לדחות את ברית המילה?

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות