אני בהריון ראשון וסובלת נורא מבחילות והקאות – מה עושים?

רופאת הנשים, ד"ר אסנת ולפיש, מסבירה מהן הדרכים להתמודדות עם בחילות והקאות בתחילת ההריון.  

האם בחילות והקאות עלולות לסכן את האישה ההרה?

תופעת הבחילות, עם או בלי הקאות, שכיחה מאד בתחילת ההריון. במצבים קשים היא אף יכולה להוביל להתייבשות ולירידה ברמת המלחים בגוף, שיכולות לגרום לחולשה ואפילו להפרעות קצב הלב, אבל זה באמת במקרים נדירים ביותר.
לרוב, בחילות הבוקר לא מגיעות למצבים חמורים, ובכל זאת – זוהי תופעה שמאד מפריעה לחיי היומיום ולתפקוד הרגיל.

לשמחתנו, אצל רוב הנשים התופעות הללו חולפות סביב שבוע 14, כלומר עם הכניסה לשליש השני של ההריון. חשוב לדעת שתופעת הבחילות בהריון אינה מעידה על הריון לא תקין ואפילו להיפך, נשים הסובלות מבחילות בוקר צפויות בדרך כלל להריון תקין ובריא.

כיצד ניתן לטפל בבחילות והקאות בזמן ההריון?

יש היום מגוון של טיפולים והמלצות שיכולים לעזור לך בהתמודדות עם התופעה הקשה והמציקה הזו. הטיפולים כוללים שינויים תזונתיים והתנהגותיים וכן טיפול תרופתי. לעיתים נדירות, ובעיקר במקרים בהם האשה לא יכולה לשתות כלל, נדרש אפילו אישפוז לצורך מתן נוזלים וטיפול נוסף תוך ורידי.

אז מה לעשות אם את סובלת מבחילות קשות בהריון?

שימו לב לאוכל

ראשית, כדאי לאכול לאט ובכמויות קטנות, כל שעתיים לאורך היום, כדי להימנע מקיבה מלאה.

כדאי גם לאכול משהו קטן בכל פעם שמרגישים רעב, כי גם קיבה ריקה מעודדת בחילה. למשל, מומלץ לאכול חטיף קטן בבוקר מיד כשקמים מהמיטה,

בנוסף, לכל אישה יש אוכל שיותר גורם לבחילה וכזה שפחות. עליה לגלות מהו האוכל שפחות מציק לה, ולהשתדל לאכול פחות ממה שגורם לבחילה. אוכל חריף, מטוגן או אוכל עם ריח מאד דומיננטי – בדרך כלל גורמים יותר לבחילה.

שתו הרבה

מומלץ לשתות בין הארוחות ולהשתדל לא לשתות בזמן הארוחה. לרוב קל ונכון יותר לשתות משקאות קרים וצלולים, לא מוגזים ולא סמיכים.

התרחקו ממקומות שמעוררים בחילה

המלצה נוספת היא להימנע ממקומות ומריחות הגורמים לבחילה. יש כנראה קשר בין מקומות מסוימים לבין התעוררות של בחילה, ולכן כדאי לנסות להתרחק ממקומות כאלה.

אני בהריון ראשון וסובלת נורא מבחילות והקאות – מה עושים?
צילום: shutterstock

נסו רפואה משלימה

יש נשים המאמינות ברפואה משלימה כגון דיקור להפחתת הבחילה ובהחלט יש נשים רבות המדווחות על שיפור כתוצאה משימוש ברפואה משלימה.

טיפול תרופתי

מבחינת הטיפול התרופתי – שימוש בשורש ג’ינג’ר (זנגביל) וגם בויטמין B6 הוכחו כיעילים ובטוחים בהפחתת הבחילות. בנוסף, קיימות בשוק תרופות המשלבות ויטמין B6 עם תרופה נוספת ממשפחת האנטיהיסטמינים (נוגדי אלרגיה). הן מאד יעילות ומאד בטוחות לשימוש בהריון.

ומה עושים במקרים של בחילות קשות במיוחד, ששאר הדרכים לא הצליחו לפתור? ישנן תרופות חזקות יותר נגד בחילות. במקרים קשים ניתן להתאשפז במידת הצורך בבית החולים. עם זאת, ברוב המקרים, עם ההנחיות הללו, ניתן לעבור את השליש הראשון ואת ההיריון כולו בשלום ללא אשפוז.

מומלץ לקרוא גם:

אני בהריון וסובלת משלשולים וכאבי ראש – מה עושים?

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות