הדרך הקלה והבריאה לטוס עם תינוקות וילדים קטנים לחו”ל

איך עוברים טיסה ארוכה עם תינוק בדרך הרגועה ביותר? כל הטיפים של רופא הילדים.

מה לעשות עם תינוקות ופעוטות בזמן הטיסה?

טיסה ארוכה היא דבר קשה, גם למבוגרים ועוד יותר לילדים. בכל גיל ילדים מתנהגים אחרת בזמן טיסה. ילדים רכים ממש, בני חודשים בודדים, לרוב בכלל אינם מודעים להיותם במטוס, ורוב הסיכויים שיתנהגו כרגיל, ישנו ויאכלו כרגיל. ילדים קצת יותר גדולים- כאלה שכבר זוחלים או הולכים – לא יהיו מאד מרוצים מהיותם “כלואים” במושב והם עלולים להפגין אי שקט.

מה לעשות אם לילד יש בלחץ באוזניים בזמן הטיסה?

בזמן ההנמכה לקראת הנחיתה, לעיתים נוצר לחץ באוזניים. אנחנו, המבוגרים, יודעים ללעוס מסטיק או לבלוע או לשחק עם שרירי הלוע, ו”לפתוח” את האוזניים כדי להקל על הלחץ. ילדים אינם יודעים לעשות זאת ולכן צריך לעזור להם.

ראשית אפשר לתת להם לאכול – לינוק, או לשתות בקבוק. תנועות היניקה מפעילות שרירים בחלל הפה, שפותחים את התעלה המווסתת את הלחץ באוזניים, וכך מקלות על הגודש. במקרים יותר קיצוניים, תוכלו להשתמש בטיפות אוזניים לאלחוש כאב אוזניים. ניתן לקנות אותן ללא מרשם רופא.

איך להרגיע את הילד בזמן הטיסה?

כדי להרגיע ילדים בטיסה באופן כללי, יש הורים שנותנים תרופה נגד אלרגיה בזמן הטיסה. תופעת הלוואי הרצויה, במקרה הזה, של התרופות האלו, היא עייפות. ככה ילדים יהיו רגועים ולעיתים אפילו ישנו בזמן הטיסה או חלק ממנה. אני לא אגיד אם אני בעד או נגד. מה גם שבטח אין תשובה נכונה לשאלה הזאת, אבל אני מזכיר את זה כאן כי אני יודע שהרבה הורים עושים זאת. כל אחד יכול להחליט בעצמו אם זה מתאים לו.

אולי כדי לא לסמם את הילדים, כדאי להצטייד במשחקים המתאימים לכל ילד לפי גילו. כדאי גם להצטייד במזון שהילד אוהב, ולא להסתמך רק על מה שיש במטוס.

מה כדאי לקחת לחופשה עצמה בחוץ לארץ?

ראשית, יש לקחת תרופה להורדת חום ונגד כאבים. אפשר סירופ, אפשר נר. בנוסף, היות שאנחנו נוסעים למקום זר ורחוק, כדאי תמיד להצטייד בתרופה נגד אלרגיה, לשימוש במקרה ותהיה אלרגיה כלשהי, למזון או צמח במקום החדש. אני גם לרוב ממליץ על טיפות נגד כאב אוזניים, וגם טיפות לדלקת עיניים. כדאי גם לקחת משחה אנטיביוטית לטיפול בפצע שנראה לא יפה.

לא לשכוח, כמובן, לקחת תרופות קבועות שהילד לוקח: למשל משאפים, או מזרק אינסולין, הורמון גדילה, או כל דבר אחר.

והכי חשוב: ביטוח רפואי.

אנחנו מקווים שהחופשה תהיה בריאה וכיפית, אבל ילדים עלולים לחלות. במידה והילד נראה לא טוב, יש לפנות לסיוע רפואי: רופא של המלון, או בית חולים אזורי. נקווה שזה לא יקרה, ו… חופשה נעימה!

מומלץ לקרוא גם: טיסה לחו”ל בהריון- כל מה שחשוב לדעת

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות