שייק ירוק Vs מיץ ירוק

מה ההבדל בין שייק למיץ מבחינה תזונתית ומה יותר בריא?

מה בריא כל כך בשייק הירוק ובמיץ הירוק?

כל טרנד השייק או המיץ הירוק, התחיל בעקבות מחקרים שמצאו שאכילה מרובה של עלים ירוקים, ביניהם חסה, תרד, פטרוזילה וקייל, מונעת מחלות ומאטה תהליכי הזדקנות.
העלים הירוקים עשירים בכלורופיל,. זהו הוא נוגד חימצון המסייע לניקוי הגוף ולהאטת תהליכי ההזדקנות, העלים גם עשירים בסיבים תזונתיים, שתורמים לתחושת שובע ועוזרים לפעילות מערכת העיכול. הם גם מקור מצוין לברזל, סידן, מגנזיום, מנגן, נחושת, אבץ ואשלגן.

לכל אחד מהעלים והירקות הירוקים יש יתרונות ייחודיים. סוג והרכב המינרלים בשייק יקבע לפי סוג המזונות הירוקים שתבחרי להכניס. למשל, מעלי קייל נרוויח חומצה פולית, ברזל ושפע של נוגדי חמצון. יחס הירקות לפירות בשייק צריך להיות בערך אחד לשלוש, כלומר שלושה ירקות על כל פרי.

מיץ ירוק ושייק ירוק – זה אותו הדבר?

ההבדל העיקרי בין שייק ירוק למיץ ירק, הוא שהשייק מכיל סיבים תזונתיים, העוזרים בפינוי פסולת מהגוף, בניגוד למיץ הירוק.
בשייק אנו משאירים את הסיבים התזונתיים שקיימים בפרי או בירק ולמעשה טוחנים הכל בבלנדר. לעומת זאת מיץ זו תמצית הפרי או הירק, ובתהליך ההכנה והדחיסה שלו אנו מוציאים את הסיבים.

שייק ירוק Vs מיץ ירוק
תמונה: shutterstock

אז מה בריא יותר?

היתרונות במיץ הירוק הוא שמיצים קלים יותר לספיגה. כאשר אוכלים מזון מוצק, המזון יכול לשהות בקיבה 4-16 שעות. לעומת זאת המיץ עובר דרכה ב- 15 דקות והחומרים שבו עוברים ישירות ובמהירות למחזור הדם.
כמובן שכששותים מיצים, אפשר לצרוך כמות יותר גדולה של עלים ירוקים. זאת מכיוון שהוצאת הסיבים מורידה את נפח המזון בצורה משמעותית, וכמות העלים הירוקים ששותים במיץ ירוק תהיה פי 3 לעומת שייק.

החסרונות במיץ קשורים להוצאת הסיבים. כאשר מרחיקים את הסיבים – המיץ נספג במהירות לזרם הדם. במידה והמיץ מכיל רק עלים ירוקים לא תהיה בעיה, אך אם שותים מיצים המכילים גם כמות גדולה של פירות, עלולה להיגרם עליה חדה ברמת הסוכר בדם בגלל המחסור בסיבים תזונתיים. לכן, לחולי סוכרת מומלץ לשתות מיצים ירוקים בשילוב של לא יותר מפרי אחד – למשל מיץ סלרי, חסה ותפוח.

בשונה ממיצים, השייקים מכילים את כל הפרי והירק, הסיבים ולעיתים גם הקליפה (מומלץ). הבלנדר מפריד בפעולתו את הסיבים, והופך את הפירות והירקות ליותר קלים לעיכול. שייקים משביעים יותר בגלל תכולת הסיבים ובדרך כלל יותר מהירים להכנה מהמיצים. השייק מהיר וקל להכנה, משביע ויכול להוות ארוחה קלה בפני עצמה.

אז איך מכינים שייק בריא?

שילוב מומלץ למתחילים הוא תפוח, בננה, תמר אחד, ארבעה אגוזי פקאן, ארבעה עלי חסה צעירים וכשתי כוסות מים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות