הילד סובל ממחלת הפה והגפיים – מה עושים?

היא מלווה בכיבים ומאוד מדבקת – מה חשוב לעשות ומה אסור לעשות כשהילד נדבק.  

מחלת הפה והגפיים, המכונה בטעות “מחלת הפה והטלפיים”, היא מחלת ילדים מוכרת ושגרתית. היא מופיעה לרוב בילדים מתחת לגיל חמש ואופיינת יותר בעונת הקיץ. המחלה נגרמת על ידי וירוסים. הנפוץ בהם נקרא “קוקסאקי”. מדובר במחלת חום קלה יחסית, המלווה בשלפוחיות וכיבים בחלל הפה, בלוע ובקצות הידיים והרגליים. לרוב, הממצאים הללו דועכים לאחר שלושה עד חמישה ימים. ישנם מקרים חריגים של זיהום מפושט בגוף, אך מדובר במקרים נדירים.

איך נדבקים במחלה?

מחלת הפה והגפיים מדבקת מאוד ובדרך כלל מופיעה בהתפרצויות בגני הילדים. ההדבקה מתרחשת דרך הפרשות הגוף – רוק, נזלת, והפרשות מערכת העיכול. לכן, ברגע שיש ילד חולה, יש להרחיקו מילדים בריאים ולהשאירו בבית. כשהחום חולף והנגעים נעלמים, הילד כבר לא מדבק. כדי למנוע הידבקות של שאר בני הבית, חשוב להקפיד על היגיינה מקסימלית, הכוללת רחיצת ידיים בקפדנות לאחר הליכה לשירותים או לאחר שמחליפים חיתול לתינוק נגוע.

איך מטפלים במחלה?

למחלת הפה והגפיים אין טיפול ספציפי, לאחר כמה ימים, הגוף מנצח את הוירוס לבד. הטיפול המומלץ הוא הורדת חום, מנוחה ושתיה מרובה. חשוב לדאוג שהילד לא יתייבש. הנגעים בפה עלולים להיות כואבים ומציקים, ולעיתים הילד ממעט בשתייה

בניגוד למיתוס: חלב עיזים – לא מומלץ

 אנשים רבים, שאינם אנשי רפואה, ממליצים על חלב עזים, בהזלפה ישירה מהעטין של העיזה, לתוך פיו של הילד. חלב עיזים לא הוכח מעולם באופן מחקרי כמסייע לריפוי. יתרה מכך, מתן חלב עיזים לא מפוסטר, הוא מסוכן ויכול לגרום למחלות קשות וזיהומים נוספים.

מחלת הפה והגפיים היא מחלה ויראלית “רגילה” בילדים, והיא כוללת חום ופריחה. אין צורך בטיפול, למעט הקפדה על שתיה ומניעת התייבשות. היות שהמחלה מדבקת, צריך להרחיק ילד חולה מהגן, ולהקפיד על הגיינה מקסימלית, ובמיוחד על רחיצת ידיים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      רק לימזור יכול לעזור

       אצלנו קוראים לו "קרטיב הפלא". לא זול בכלל אבל כשצריכים זה שווה כל שקל, וזה ממש טבעי.

       אצלנו קוראים לו "קרטיב הפלא". לא זול בכלל אבל כשצריכים זה שווה כל שקל, וזה ממש טבעי.
      נורית says: