5 סיבות טובות לאכול תפוחים

ישנו פתגם ישן לפיו “תפוח אחד מדי יום – ירחיק אתכם מהרופא”, ויש לא מעט אמת בפתגם זה. ריכזנו 5 סיבות בריאותיות ממש טובות לאכול תפוחי-עץ כחלק מתזונתכם היומיומית

מקורו של תפוח-העץ שכולנו אוספים מהמדף בסופר או אצל הירקן הוא בביות של תפוחי-בר. למעשה, אחד מעצי-הפרי הראשונים שבויתו על-ידי האדם הוא עץ התפוח, אולי בשל מעלותיו הרבות ושימושיו הרבים בתזונה האנושית.

את התפוח ניתן לאכול טרי בשלמותו או כחלק מסלטי ירקות או פירות. אפשר גם אפוי ומבושל במגוון תבשילים וקינוחים, אך מומלץ לאכול כשהוא טרי ובקליפתו, אורגני או לאחר שנשטף היטב מחומרי הדברה.

כיום קיימים בעולם אלפי זנים שונים של תפוחים מבוייתים. הם השונים זה מזה בדרגות המתיקות/חמיצות, בצבע, במרקם ובצורה. עם הזנים הנפוצים ביותר בארץ נמנים דלישס, סמית, אלכסנדר, יונתן וגאלה.

ישנו פתגם ישן לפיו “תפוח אחד מדי יום – ירחיק אתכם מהרופא”, ויש לא מעט אמת בפתגם זה.

הנה 5 סיבות בריאותיות ממש טובות לאכול תפוחי-עץ כחלק מתזונתכם היומיומית:

1. קליפת התפוח מכילה חומצה אורסולית המסייעת בהרזייה באמצעות הגדלת נפח השרירים וקצב שריפת קלוריות.

2. התפוח מכיל כמות נכבדה של פקטין שנמצא כמסייע בהורדת כולסטרול ובאיזון לחץ הדם ורמות הסוכר בגוף.

3. קליפת התפוח מכילה את נוגד החימצון קוורצטין, שהוא בעל השפעה אנטי-דלקתית, מסייע בבעיות נשימה ועוזר להגן על תאי המוח.

4. התפוח מכיל ריכוז גבוה של ויטמין C המסייע לגוף להילחם בהצטננות.

5. התפוח מכיל פלבונואידים המסייעים בהגנה על הגוף מפני סוגים שונים של סרטן.

מומלץ לקרוא גם:

שטרודל תפוחים של מיקי שמו

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות