מתי הריון מוגדר בסיכון ומה נחשב להריון בסיכון

חוסר תיאום בין דם האם לדם של העובר, ריבוי של עוברים, סכרת וכן גם מחלות נוספות מהוות רק חלק מהמצבים אשר מגדירים הריון בסיכון. ככלל, בעת בה נשקפת סכנה לבריאות או לחיים של אישה בהריון, או לחילופין לעובר ברחמה, הרי שמדובר על הריון בסיכון. כמו כן, ראוי לציין כי רבים מההריונות הללו מסתיימים בלידתם של ילדים בריאים, אך ניכר שהדבר מחייב מעקב ובקרה על ידי מומחים

הכתבה בשיתוף dradyfridman.co.il

קרדיט:freepik

באופן כללי, הריון בסיכון מתחלק ל-2 קבוצות שונות: הריון בסיכון נמוך, כלומר, הריונות שאין לגביהם נתונים מוקדמים, ואין כל ממצאים במהלך ההיריון עצמו, אשר מגבירים את הסיכון לתחלואה או לחילופין לתמותה של העובר או של האם. הקבוצה השניה היא קבוצת ההריונות המוגדרים כבעלי סיכון גבוה שכן, במצב שכזה גורמי הסיכון ידועים. במצבים של הריון בסיכון גבוה, החיים של האם ושל העובר נמצאים בסכנה.

בקרב נשים הרות שבהן אותרו גורמי סיכון לעובר או לחילופין לאם, נדרש לבצע המשך מעקב או טיפול במידת הצורך, על ידי רופאים מומחים, בעוד כי תדירות המעקב והטיפול בהריון בסיכון נקבעת על פי גורמי הסיכון הספציפיים של האם או של העובר. כמו כן, חשוב להזכיר כי הפניה של אישה אל מרפאות העוסקות בכל הסובב סביב הריון בסיכון גבוה מתבצעת על ידי רופא הנשים שמטפל בה ולכן, מוטב לעדכן אותו כבר בתחילת תקופת ההריון בהיסטוריה הרפואית ולהקפיד על מעקב הריון. אז מה הם הסיבות והגורמים להריון בסיכון?

הסיבות והגורמים להריון בסיכון

רגע לפני שאתם ממהרים לבצע סקירת מערכות מוקדמת, מוטב שתכירו מקרוב את הסיבות והגורמים השונים שמובילים להריון בסיכון, ביניהם:

מחלות כרוניות כמו סכרת, מחלות לב, לחץ דם גבוה, אפילפסיה, לופוס, מחלות כליה, מחלות ריאה, מחלות כבד וכן הלאה.

• מצבים המאפיינים את האם שעשויים להשפיע על תוצאות ההיריון כדוגמת רחם שרירני, תת משקל, עודף משקל, קרישיות יתר, התמכרות לאלכוהול או לסמים, זיהומים שונים, חשיפה לחומרים מסוכנים וכיוצא בכך.

• היסטוריה מיילדותית שמעידה על כך שישנו סיכון בהריון הנוכחי כדוגמת שלושה ניתוחים קיסריים או יותר, הפלות חוזרות, לידה מוקדמת, מוות העובר ברחם ועוד.

• מגוון מצבים רפואיים של האם אשר קשורים לתופעת ההריון כמו רעלת הריון, התקצרות צוואר הרחם, סכרת הריון, שליית פתח או לחילופין חשד לשליה נעוצה.

• מצבים רפואיים אשר קשורים לעובר כדוגמת מומים בעובר, הריון מרובה עוברים, זיהומים שונים, הפרעות בגדילת העובר בתוך הרחם ועוד.

• גיל האם משפיע גם הוא על מצב ההריון שכן, על פי נתונים רשמיים של משרד הבריאות, הריון לפני גיל 17 או לחילופין אחרי גיל 40, יהיה מוגדר כהריון בסיכון.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות